NISU IM ISPLATIVI

Adidas prodaje Reebok: Poznato koja tvrtka je kupac slavnog sportskog branda

Uprava grupacije koju je osnovao Adi Dassler nije zadovoljna rezultatima svoje filijale te ju je odlučila prodati
 Joe Raedle/AFP

Njemački proizvođač sportske opreme Adidas objavio je da je pronašao kupca za Reebok u Authentic Brands Groupu, koji je za američki sportski brend spreman platiti do 2,1 milijardu eura.

Kupac će većinu iznosa platiti u gotovini nakon zaključenja transakcije, koje se očekuje u prvom tromjesečju 2022. navodi Adidas u priopćenju objavljenom u četvrtak.

Njemačka kompanija napominje i da će većinu prihoda od prodaje podijeliti dioničarima.

Adidas je kupio Reebok kada je dužnost izvršnog direktora obnašao sadašnji predsjednik nogometnog kluba Bayern Herbert Hainer, plativši za američku kompaniju 3,1 milijardu eura.

Reebok tijekom 15 godina nije Adidasu donio rezultate kakve su bili očekivali dok se američka kompanija žalila da su razvijali vlastiti brend i da mu nisu posvećivali dovoljno pažnje.

Adidas je na kraju odlučio prodati Reebok, za koji su interes proteklih mjeseci pokazala brojna poznata imena. Mediji su spominjali da je među njima i slavni košarkaš Shaquille O'Neal.

Adidas se na kraju odlučio za Authentic Brands Group, američku kompaniju za upravljanje brendovima sa sjedištem u New Yorku. Njihov portfelj obuhvaća više od 50 potrošačkih brendova, a povjerena im je i zaštita imena zvijezda poput Muhammada Alija, Elvisa Presleya i Marilyn Monroe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. svibanj 2024 08:52