važni projekti

AD Plastik ugovorio 23,7 milijuna eura novih poslova

AD Plastik vodeća je kompanija za razvoj i proizvodnju komponenti za interijere i eksterijere automobila u Hrvatskoj i jedna od vodećih u istočnoj Europi

 
 Davor Pongracic/Cropix

Solinska AD Plastik Grupa ugovorila je u Rusiji nove poslove u vrijednosti 16,6 milijuna eura, dok su za europsko tržište ugovoreni poslovi ukupno vrijedne 7,1 milijun eura, priopćeno je u utorak iz AD Plastika.

Grupa je u Rusiji ugovorila nove poslove s AvtoVAZ-om u vrijednosti 10,4 milijuna eura s predviđenim trajanjem projekta od osam godina. Za to tržište ugovoreni su poslovi i s Nissanom te VW Grupom u vrijednosti 6,2 milijuna eura s predviđenim trajanjem projekta od šest, odnosno četiri godine.

Za europsko tržište ugovoreni su poslovi s PSA Grupom za nekoliko vozila u ukupnoj vrijednosti od 7,1 milijuna eura, a predviđeno trajanje projekata je četiri i osam godina.

AD Plastik vodeća je kompanija za razvoj i proizvodnju komponenti za interijere i eksterijere automobila u Hrvatskoj i jedna od vodećih u istočnoj Europi.

Radi se o multinacionalnoj kompaniji s osam proizvodnih lokacija u pet zemalja, dok njihove operativne aktivnosti sežu na pet kontinenata, u više od dvadeset zemalja. Surađuju sa kupcima njihovih proizvoda od rane faze razvoja do finalnog proizvoda.

Proizvode AD Plastik Grupe u svoja vozila ugrađuju gotovo svi najjači europski i svjetski proizvođači automobila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. prosinac 2023 16:39