priznanja

AD Plastik, Deltron i Uber SeekandHit dobitnici plakete Zlatna kuna HGK ŽK Split

HGK Zlatnu kunu dodjeljuje od 1993. godine za uspješnost u poslovanju i doprinos hrvatskom gospodarstvu
Priznanja hgk Split

AD Plastik , Deltron i Uber-brend SeekandHit, najuspješnija su trgovačka društva u Splitsko-dalmatinskoj županiji u 2019. godini, u kategorijama velikih, srednjih i malih tvrtki, prema kriterijima Hrvatske gospodarske komore.

„HGK – Županijska komora Split tradicionalno u prosincu dodjeljuje plakete Zlatna kuna, najuspješnijim županijskim tvrtkama u prošloj godini te za inovaciju. Plaketa za inovaciju ove godine ide tvrtki Kristalna ideja za iTherapy uređaj. Na kraju ove teške i specifične godine obilježene pandemijom koronavirusa, u kojoj goleme posljedice trpi i gospodarstvo, isticanje uspjeha i najboljih poslovnih rezultata ima dodatnu težinu, jer je podsjetnik na ostvarene i poticaj za buduće poslovne uspjehe te primjer odličnog nošenja s teškim okolnostima“, poručuju iz HGK ŽK Split.

Solinski AD Plastik već je više puta dobitnik priznanja Zlatna kuna u kategoriji velikih tvrtki u Splitsko-dalmatinskoj županiji. AD Plastik Grupa je multinacionalna kompanija s više od tri desetljeća iskustva u svijetu automobilske industrije i jedna od vodećih za razvoj i proizvodnju komponenti interijera i eksterijera automobila u Istočnoj Europi. Na osam proizvodnih lokacija u pet zemalja zapošljava gotovo tri tisuće ljudi.

U 2019. godini AD Plastik Grupa je ostvarila povijesno najbolje poslovne prihode, u iznosu od 1,5 milijardi kuna, što predstavlja rast od 16,7 posto u odnosu na godinu ranije. Ostvarena neto dobit u prošloj im je godini porasla za 14,9 posto u odnosu na prethodnu i iznosila je 102,6 milijuna kuna.

„Posebno nam je zadovoljstvo primiti nagradu za najuspješniju kompaniju u kategoriji velikih poduzeća upravo u Splitsko-dalmatinskoj županiji. AD Plastik priča započela je u Solinu, odakle smo ustrajno gradili svoj globalni uspjeh. Sjedište kompanije i danas je u Solinu, a AD Plastik Grupa ima osam proizvodnih lokacija u pet zemalja. Ovim se putem želim zahvaliti i Hrvatskoj gospodarskoj komori koja nam je tijekom godina uvijek bila dobar partner. Kroz rad u strukovnim udruženjima i zajednicama HGK te Poslovnom vijeću za gospodarsku suradnju s Ruskom Federacijom, u mogućnosti smo predlagati različite inicijative korisne za razvoj gospodarstva i industrije, umrežavanje i razmjena iskustava s ostalim članicama je olakšana kao i pristup informacijama korisnim za poslovanje. U 2019. godini ostvarili smo povijesno najviše poslovne prihode koji iznose milijardu i pol kuna, a počela je i serijska proizvodnja Clia 5 i Forda Puma te redizajniranih modela Twinga i Smarta, za nas vrlo značajnih projekata. Ova nas je godina usporila u razvojnim planovima, ali sigurno nas neće zaustaviti. Izazovno i turbulentno razdoblje kroz koje svi zajedno prolazimo načinit će nas još jačima“, istaknuo je Marinko Došen, predsjednik uprave AD Plastik Grupe.

Splitski Deltron, dobitnik plakete Zlatna kuna za najuspješniju srednju tvrtku, bavi se distribucijom, servisom i održavanjem klimatizacijske opreme te izvođenjem termotehničkih instalacija i završnih građevinskih radova na objektima svih kategorija. Tvrtka sa sjedištem u Splitu, podružnicom u Zagrebu i uredom u Rijeci broji više od 95 zaposlenih. Deltron, koji od osnutka bilježi kontinuirani rast prihoda, dobiti i broja zaposlenih, u prošloj je godini ostvario rekordan prihod u iznosu od 246 milijuna kuna i bruto dobit od 35,5 milijuna kuna. Te je rezultate pratio i porast broja zaposlenih, a vrijedi naglasiti da se trend zapošljavanja nastavio i u ovoj godini unatoč COVID-19 pandemiji. Deltron je prošle godine bio jedna od tri nominirane tvrtke u kategoriji najuspješnije srednje tvrtke, a ovogodišnje priznanje potvrda je njihovog rasta i uspješnog poslovanja.

I najuspješnija mala tvrtka u 2019., Uber iz Vinišća s brendom SeekandHit, također je prošle godine bila u najužoj konkurenciji za priznanje koje su ove godine i osvojili. Riječ je o tehnološkoj tvrtki, s 45 djelatnika, koja pruža usluge digitalnog marketinga i izrade softverskih rješenja. Od 2007. do danas, SeekandHit je isporučio preko tisuću uspješnih oglasnih kampanja i rješenja za brojne istaknute tvrtke, a prošle su godine po prvi put uvršteni na renomiranu listu najbrže rastućih tehnoloških tvrtki za Europu, Bliski Istok i Afriku prema izboru Deloittea.

Uređaj iTherapy za pročišćavanje zraka unutarnjih prostora, splitske tvrtke Kristalna ideja, koji je posljednjih godina višestruko nagrađivan zlatnim medaljama na svjetskim sajmovima inovacija, priskrbio je tvrtki i plaketu Zlatna kuna za inovaciju, koju HGK ŽK Split dodjeljuje za značajan doprinos razvoju i promicanju inovatorstva. U okolnostima globalnog zagađenja zraka, klimatskih promjena i trenutne pandemije, razvoj inovativnih rješenja, poput ovih na koja je usmjerena Kristalna ideja, od neprocjenjive je važnosti, što je prepoznato i na međunarodnom planu ovoljetnom zlatnom medaljom uređaju iTherapy za svjetski doprinos rješavanju pandemije koronavirusa.

Uz priznanja za uspješnost u poslovanju, ŽK Split svake godine posebnim priznanjem nagrađuje tvrtke, institucije i društva koja obilježavaju značajne obljetnice. Dobitnici priznanja povodom vrijednih jubileja ove su godine Društvo arhitekata Splita koje obilježava 60. godina splitska Čistoća za 65 godina te Institut za oceanografiju i ribarstvo Split povodom 90 godina.

Plakete Zlatna kuna će dobitnicima, kao i priznanja obljetničarima, biti uručeni na svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća HGK Županijske komore Split, koja će se održati kada to epidemiološke prilike dopuste.

HGK Zlatnu kunu dodjeljuje od 1993. godine za uspješnost u poslovanju i doprinos hrvatskom gospodarstvu. HGK Županijska komora Split plakete Zlatna kuna dodjeljuje za uspješnost na nivou Splitsko-dalmatinske županije i to na osnovu jedinstvenih kriterija HGK, koji uključuju 21 pokazatelj poslovanja, a također se vrednuju i ukupni poslovni imidž trgovačkih društava, njihov utjecaj na razvoj djelatnosti kojoj pripadaju, kao i doprinos razvoju gospodarstva u cjelini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 14:27