Percepcija korisnika

A1 ponovno najbolje ocijenjena mobilna mreža u Hrvatskoj

A1 Hrvatska zauzela je 18. mjesto u ukupnom poretku 94 međunarodna igrača iz cijele Europe
Sjedište A1 na Vrtnom putu
 Boris Kovacev / CROPIX

Prema testiranju koje je među 94 pružatelja mobilnih usluga u 28 zemalja Europe proveo najveći europski časopis za telekomunikacije Connect u partnerstvu s globalnom savjetodavnom tvrtkom umlaut, referentnom u testiranju mobilnih mreža, A1 je najbolja mobilna mreža u Hrvatskoj.

A1 Hrvatska zauzela je 18. mjesto u ukupnom poretku 94 međunarodna igrača iz cijele Europe. Uz pojedine teleoperatore, testiranjem su rangirane i države uzimajući u obzir sve pružatelje mobilnih usluga. Na toj ljestvici 28 zemalja Hrvatska se plasirala na 12. mjesto, ostaviviši iza sebe zemlje kao što su Njemačka, Velika Britanija, Francuska, Poljska, Italija, Irska, Španjolska i druge.

Testiranje je provedeno na milijunima uzoraka prikupljenih putem crowdsourcinga od korisnika pametnih telefona tijekom 24 tjedna u razdoblju od 14. listopada 2019. do 29. ožujka 2020. bez najave operatorima. Ocjenjivani su kvaliteta i percepcija s korisničke strane onih aplikacija i servisa koje svakodnevno koriste. Obuhvaćeno je i krizno razdoblje u ožujku koje je snažno utjecalo na promjenu životnih navika građana i korištenje svih telekomunikacijskih usluga koje prema analizi A1 Hrvatske bilježe snažan rast u fiksnom i mobilnom segmentu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 02:32