Industrija 4.0

A1 odabrao partnere za uvođenje 5G mreže u Hrvatskoj

A1 Hrvatska nastavlja suradnju s Ericssonom Nikole Tesle na implementaciji konvergentnog 5G jezgrenog rješenja
Jiří Dvorjančanský
 Boris Kovacev/Cropix

A1 Telekom Austria Group odabrala je dobavljače mrežne opreme Nokiju i Ericsson kao partnere u uvođenju 5G mreža u Bugarskoj, Hrvatskoj, Srbiji i Sloveniji, izvijestili su u četvrtak iz A1 Hrvatska, istaknuvši da je u Hrvatskoj za radijsku i za jezgrenu 5G mrežu odgovoran Ericsson.

U Bugarskoj Nokia gradi radijsku mrežu, a Ericsson jezgrenu, dok je u Srbiji i Sloveniji Nokia odgovorna i za radijsku i za jezgrenu mrežu, navedeno je u priopćenju A1 Hrvatska, u kojem se dodaje da je u Austriji još u proljeće 2019. odabrana Nokia kao partner u uvođenju 5G-a.

Tako, nakon nedavno potpisanog ugovora za transformaciju 5G pristupne radijske mreže, A1 Hrvatska nastavlja suradnju s Ericssonom Nikole Tesle na implementaciji konvergentnog 5G jezgrenog rješenja.

Predsjednik Uprave A1 Hrvatska Jiří Dvorjančanský objasnio je važnost strateškog partnerstva dvije kompanije koje traje od samog početka odnosno već 22 godine. "A1 Hrvatska je u velikom investicijskom ciklusu u 5G tehnologiju sa željom da pridonese bržem gospodarskom oporavku i razvoju. S najmodernijom 5G jezgrenom mrežom podržat ćemo industrijsku automatizaciju i robotizaciju u realnom vremenu, potpomognutu i autonomnu vožnju, pružanje pouzdane mreže niske latencije (5G URLLC) te rezervacije dijela mreže (5G RAN slicing) za posebne namjene. Sve su to preduvjeti za Industriju 4.0 koji otvaraju mogućnost pozicioniranja Hrvatske kao globalno konkurentne zemlje", rekao je Dvorjančanský, čija se izjava prenosi u priopćenju.

"Odabirom dvaju europskih dobavljača mrežne opreme, Nokije i Ericssona, koji su naši dugogodišnji i pouzdani strateški partneri, potvrđujemo svoju predanost pružanju najboljeg korisničkog iskustva poslovnim i privatnim korisnicima na vrhunskoj i sigurnoj infrastrukturi. Istovremeno, nastavljamo intenzivno raditi na virtualizaciji, automatizaciji i pojednostavljenju mrežne arhitekture," komentar je Alexandera Kuchara, direktora Technology & Future Services A1 Telekom Austria grupe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. veljača 2024 11:27