Program A1 Start

A1 Hrvatska traži 16 pripravnika za zanimljive projekte i nudi im brojne pogodnosti

Upis nove generacije: Digitalna kompanija povećala broj mjesta u programu, ali treba se požuriti jer prijave traju do 9. lipnja

Mentori i pripravnici aktualne generacije programa A1 Start

 Marko Miscevic/Cropix

Testiranje buduće 5G opreme, razvoj softverskih robota, kao i virtualnog asistenta koji komunicira s korisnicima te rad na primjeni umjetne inteligencije u kontrolingu neki su od poslova koje je A1 Hrvatska ove godine ponudio svojim pripravnicima.

U okviru projekta A1 Start, digitalna kompanija s više od dva milijuna korisnika, traži 16 pripravnika koji su na završnoj godini fakulteta ili su diplomirali, ali nemaju više od godinu dana iskustva u struci.

Plaćeno im je sve, a usto, od početka, dobiju sve pogodnosti rada u A1 koje imaju i stalni zaposlenici.

Anita Batinić Bajkovec, stručnjakinja za talente i razvoj u A1 Hrvatska kaže da je smisao projekta A1 Start upravo taj da se svih 16 pripravnika oduševi projektima, mogućnostima i podrškom mentora te ostanu u A1 dugoročno.

image

Anita Batinić Bajkovec, stručnjakinja za talente i razvoj u A1 Hrvatska

A1/

- Lani, tijekom prve godine projekta 10 diplomanata iz područja data sciencea i data analyticsa šest mjeseci je kod nas usavršavalo svoje znanje i usvajalo brojne poslovne vještine koji će im koristiti u njihovim karijerama, te su sad već u mnogim aktivnostima vrlo samostalni, a tu je i dalje mentor ako "zapne" - kaže Batinić Bajkovec.

Dodaje da su im znanja prenosili s jedne strane mentori, a s druge su bili uključeni u organizirane edukacije koje su uključivale znanja specifična za posao, ali i razne poslovne vještine koje se ne uče na fakultetu, poput storytellinga, prezentacijskih vještina, efikasne komunikacije i agilnih načina rada.

- Danas pripravništva izgledaju drugačije nego nekad jer smo svi mi poslodavci svjesni da mladi ljudi dolaze s puno znanja i da će uz pravo vođenje i mentorstvo vrlo brzo početi aktivno doprinositi poslovanju i obogatiti ga svježim idejama i energijom. Davno je završilo vrijeme nošenja kave i čisto administrativnih poslova za pripravnike. Mi našim pripravnicima nudimo da rade stvarne, važne projekte i uče, a pripravnički programi su tu da im omoguće pravi start u karijeri - kaže Batinić Bajkovec.

Ksenija Dutković, A1 Start pripravnica od lani i Junior Data Analyst u A1 Hrvatska danas kaže da bi preporučila ovaj program svima koje zanimaju procesi unutar telekomunikacija.

- Tijekom programa naučila sam puno o procesima u A1 i radila razne tipove izvještaja i dashboarda, te analize na velikoj količini podataka, za što smatram da će mi biti korisno u budućoj karijeri - kaže Dutković.

image

Ksenija Dutković, A1 Start pripravnica od lani i Junior Data Analyst u A1 Hrvatska

Marko Miscevic/Cropix

Ana Bezjak, CS Performance Management Expert u A1 Hrvatska i mentorica Ksenije Dutković kaže da ju je oduševila razina odgovornosti kod svoje pripravnice za koje navodi da je na razini mnogo iskusnijih kolega.

- U vrlo kratkom vremenu uspjela je motivirati kolege na odjelu da podignu svoje izvještaje na višu razinu uz pomoć Power BI-ja, a od početka programa, kad sam Kseniji pružala smjernice pa do danas, mogu reći da posao sad ona može raditi više-manje na autopilotu - Bezjak.

Navodi da su na početku puno razgovarale o kompanijskim ciljevima i generalno o svrsi i zadaćama pojedinih odjela. Nakon toga ju je pustila da samostalno po kompaniji traži potrebne informacije i pružala joj podršku.

Slično navodi i Josip Džaja, Senior Machine Learning Specialist u A1 Hrvatska koji je mentorirao Marka Krznarića.

- Došao je s golemim predznanjem i vrlo brzo upijao domensko znanje tako da je brzo zadobio povjerenje, koje mu je u konačnici omogućilo da danas radi na kompliciranijim i vrlo zanimljivijim komponentama - kaže Džaja.

image

Josip Džaja, Senior Machine Learning Specialist u A1 Hrvatska i mentor Marka Krznarića

Darko Tomas/Cropix/Cropix

Marko Krznarić, A1 start pripravnik od lani i danas Junior Data Scientist u A1 Hrvatska kaže da ga je oduševilo što radi na vrlo izazovnom i zabavnom projektu pomoću kojeg pomaže u automatizaciji i optimizaciji jednog prodajnog procesa na razini cijele Hrvatske.

- Na projektu sam stekao veliku odgovornost, te sam uzbuđen vidjeti krajnje rezultate svoga rada kada se projekt krene primjenjivati u dnevnom poslovanju - kaže Krznarić.

Pojašnjava da u A1 radi na dohvatu podataka, detaljnom analizom istih te izradom prediktivnih modela baziranih na umjetnoj inteligenciji.

- To je upravo onaj posao koji rade podatkovni znanstvenici, a tehnologije na kojima sam stekao veliko praktično znanje u svakodnevnom radu su Python, SQL, pandas, NumPy i Sklearn - navodi Krznarić.

Paula Hercigonja, A1 Start pripravnica od lani i danas Junior Data Scientist u A1 Hrvatska kaže da je oduševljena prilikom da je odmah nakon fakulteta mogla raditi na unapređenju chatbota Boba Rocka, koji komunicira sa zaposlenicima A1.

- Stekla sam znanja koja su mi korisna dalje u poslu. Naučila sam proces izrade virtualnog asistenta te se bolje upoznala s obradom prirodnog jezika, jednim od područja umjetne inteligencije. K tome, naučila sam i kako učenje računala da razumije ljudski jezik nije baš jednostavan zadatak - kaže Hercigonja.

image

Paula Hercigonja, A1 Start pripravnica od lani i danas Junior Data Scientist u A1 Hrvatska

Marko Miscevic/Cropix

Oduševljenje programom A1 Start ne skriva ni Toma Petrač, pripravnik iz prve generacije i danas Junior Data Scientist u A1 Hrvatska. Navodi da mu se posebno svidjelo što je odmah dobio priliku da radi na raznolikim, dinamičnim i vrlo zanimljivim projektima na kojima je mogao koristiti širok spektar znanja od SQL-a preko algoritama za strojno i duboko učenje, DevOpsa do web developmenta.

- Radio sam na projektima klasifikacije mailova, unaprjeđenja korisničkog iskustva, razvoja interne tražilice (search-engine) i razvoja raznih chatbotova, a ovaj program pružio mi je sjajnu priliku za učenje i razvoj svih tih vještina, jer nudi dobar spoj edukacije i mentorstva - kaže Petrač.

image

Toma Petrač, pripravnik iz prve generacije i danas Junior Data Scientist u A1 Hrvatska

Marko Miscevic/Cropix

Slično navodi i Lovro Antoliš, pripravnik iz prve generacije i danas Junior Data Analyst u A1 Hrvatska. Navodi da se od prvog dana osjećao prihvaćeno, a širok spektar edukacija pružio mu je uvid u različite vještine koje je potrebno savladati u korporativnom svijetu.

- Svakome bih preporučio A1 Start program jer je ovo jedinstvena prilika za stjecanje znanja i iskustava od eksperata iz telekomunikacijske industrije - kratko je poručio Antoliš.

Karla Višić, pripravnica iz prve generacije i danas Junior Data Analyst u A1 Hrvatska kaže da je kroz edukaciju u okviru programa naučila dosta tehničkih stvari, a s mentoricom učila poslovnu stranu.

- Sviđa mi se što sam vrlo brzo počela dobivati jednostavnije zadatke u kojima sam mogla primijeniti naučeno, a ono najbolje u programu je što postoji razmjena znanja i feedback nakon svakog odrađenog posla. To mi je pomoglo da počnem preuzimati zahtjevnije analitičke zadatke - kaže Višić.

image

Karla Višić, pripravnica iz prve generacije i danas Junior Data Analyst u A1 Hrvatska

Marko Miscevic/Cropix

Anita Batinić Bajkovec, stručnjakinja za talente i razvoj u A1 Hrvatska naglašava da je cilj da pripravnici prepoznaju A1 kao organizaciju u kojoj žele dalje razvijati svoju karijeru. Navodi da su iz reakcija prve generacije vidjeli da su na dobrom putu pa su stoga ove godine povećali broj otvorenih pozicija.

No, prijave su, naglašava, najkasnije do 9. lipnja, a A1 stranici karijera.

image

Lani, tijekom prve godine projekta 10 diplomanata iz područja data sciencea i data analyticsa šest mjeseci je u A1 Hrvatska usavršavalo svoje znanje i usvajalo brojne poslovne vještine

Marko Miscevic/Cropix

- Nama u A1 Hrvatska je važno da motiviramo mlade da nam se priključe, jer oni donose raznolikost i svježinu. To je ono što smo prepoznali i u prvoj generaciji, čiji su članovi s nama sad već osam mjeseci. Ponavljam, zovemo ih da rade na konkretnim projektima i započnu karijeru u poslovima budućnosti, rame uz rame s nama. Za to dobiju svu podršku, uključujući edukacije i vodstvo mentora, to im je sve plaćeno i imaju sve pogodnosti koje se pružaju zaposlenicima A1 Hrvatska - zaključuje Batinić Bajkovec.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 17:44