ATD Best Award

A1 Hrvatska osvojila svjetsko priznanje za programe razvoja zaposlenika

A1 Hrvatska je prva domaća kompanija koja se upisala na listu dobitnika ove nagrade
Ivan Skender
 Bozidar Babic

A1 Hrvatska prva je hrvatska kompanija koja je osvojila ATD Best Award nagradu koju joj je u kategoriji Talent Development dodijelila najveća svjetska udruga za razvoj talenata The Association for Talent Development sa sjedištem u SAD-u. Iako su dobitnici većinom iz SAD-a, nagrada je globalnog karaktera i nagrađuje najbolje prakse u razvoju radne snage iz cijelog svijeta, priopćili su iz A1.

A1 Hrvatska je prva domaća kompanija koja se upisala na listu dobitnika ove nagrade, dokazujući da njeni programi edukacije i usmjeravanja zaposlenika pokazuju izvrsnost ne samo na domaćoj, već i na svjetskoj sceni, naglašava se u priopćenju. Među ovogodišnjim pobjednicima nalaze se Novartis, Sony Electronics i Visa, dok su u prošlosti nagradu osvajala mnoge kompanije ključne za razvoj ICT sektora i društva u cijelosti poput IBM-a, Samsunga i Verizona.

„S obzirom na brze promjene i nove tehnologije u našoj industriji, presudno je da imamo konstantnu želju za učenjem, da ne pristajemo na status quo i ostajanje u zoni komfora. Vjerujem da je takav način razmišljanja i pristup učenju ključan za poslove budućnosti, za stvaranje inovacija i rast biznisa. A1 Hrvatska zbog toga intenzivno kreira razvojne programe, nudi brojne edukacije zaposlenicima i potiče ih na učenje“, rekao je Ivan Skender, glavni direktor za transformaciju poslovanja, ljudske potencijale i korporativne komunikacije u A1 Hrvatska.

image
ATD nagrada

Pojačani fokus na programe edukacije zaposlenika započeo je digitalnom transformacijom kompanije tijekom 2017. godine, a od tada su programi dodatno unaprjeđivani kako bi se osiguralo da svi zaposlenici drže korak s najnovijim tehnologijama, zbog čega mogu i korisnicima pružati najvišu razinu kvalitete usluga. Tako su redovite edukacije o 5G-u, automatizaciji poslovanja, robotici, AI-u i srodnim temama postale nezaobilazne za gotovo svakog zaposlenika A1 s ciljem da ih se kroz učenje o novim tehnologijama motivira i osnažuje da prepoznaju prilike za vlastitim i rastom kompanije u cjelini, ističe se u priopćenju.

„Razvoj vještina i kontinuirano učenje važne su strateške odrednice naše kompanije.. Ove godine pokrenuli smo i novi krovni razvojni program A1 Future HUB za zaposlenike na svim razinama, a koji obuhvaća sve nužne digitalne vještine za budućnost. Posebno mi je drago što znanja i vještine budućnosti koje usvajamo ulažemo natrag u zajednicu – kroz razvoj naprednih tehnologija, ali i kao stručnjaci koji svoja znanja dijelimo s drugima. Ova nagrada potvrđuje ispravan smjer naših napora i dodatno nas motivira da nastavimo razvijati postojeće, ali i osmišljavati nove programe razvoja za zaposlenike“, zaključuje u priopćenju Skender.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. lipanj 2023 23:02