Laskava titula

Zagrebačka pivovara proglašena najboljim poslodavcem: 'Naš sjajan tim radi zakon posao'

Zagrebačka pivovara potvrdila je svoj status Top Poslodavca Partnera i ponovno zasjela na prvo mjesto liste od čak 66 nositelja certifikata
Zagrebačka pivovara, radnik uz kotao sladovine
 Bruno Konjević / CROPIX

Zagrebačka pivovara potvrdila je svoj status Top Poslodavca Partnera i ponovno zasjela na prvo mjesto liste od čak 66 nositelja tog laskavog certifikata diljem Hrvatske, Albanije, Austrije, BiH, Crne Gore, Kosova, Makedonije, Rusije, Slovenije i Srbije.

Za dolazak na vrh te liste, kako su priopćili iz kompanije, Zagrebačka pivovara može zahvaliti visokom rezultatu od čak 99 posto bodova svojih procesa u području Ljudskih potencijala, odnosno u područjima koja se odnose na regrutiranje i selekciju te upravljanje učinkom zaposlenika. Preciznije, kako bi zadržala ovaj prestižni status, kompanija je u protekloj godini lansirala platformu Zakon posao, napravila redizajn procesa regrutacije i selekcije te kandidati za posao sada imaju priliku i tijekom prijave za otvoreno radno mjesto na interaktivan i digitalan način upoznati Zagrebačku pivovaru.

Tako su zaposlenici tijekom organiziranih tematskih mjeseca imali priliku naučiti više o važnosti tjelesne aktivnosti, o stresu, zdravoj prehrani i volontiranju, a u sklopu platforme su, između ostalog, organizirani i dan za obitelj, antistres radionice te im je ponuđena i mogućnost korištenja popusta na različite sportske sadržaje.

Kako tvrde u Zagrebačkoj pivovari, tvrtka ima i kvalitetno razvijen sustav upravljanja privremenom radnom snagom. Prilikom zapošljavanja sezonskih radnika, naime, "uvijek uzimaju u obzir one radnike koji su i ranije radili u Pivovari, a sezonskim radnicima koji se vraćaju raditi u Zagrebačku pivovaru više godina tvrtka nudi niz dodatnih benefita kao i mogućnost stalnog zaposlenja ovisno o raspoloživim slobodnim radnim mjestima". Uzimajući to u obzir, ne čudi da su upravo iz redova sezonskih radnika potekli neki od menadžera na trenutno ključnim pozicijama.

- Ponosni smo što smo već tri godine za redom na prvom mjestu top poslodavaca u Hrvatskoj. Ovaj certifikat dokaz je da imamo sjajan tim ljudi koji zaista rade zakon posao. Uspješno smo uveli inovacije u proces upravljanja ljudskim potencijalima, te sustavno radimo na employer branding strategiji kojom kompaniju prezentiramo postojećim i budućim zaposlenicima – kazao je Marko Njavro, predsjednik Uprave Zagrebačke pivovare, kada je primio certifikat Poslodavac Partner od Aleksandra Zemunića, člana Uprave tvrtke Selectio, koja provodi istraživanje i dodjeljuje certifikate najboljim poslodavcima na tržištu.

Zagrebačka pivovara // PRESS
Dodjela certifikata Poslodavac Partner Zagrebačkoj pivovari

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 15:00