Rast kompanije

Zagrebačka IT tvrtka preuzela manju firmu i najavila zapošljavanja i prihode od 25 mil. kn

Već sljedeće godine zaposlit će još desetak radnika, a uskoro će se preseliti u zajednički poslovni prostor u Zagrebu
Branko Šlivarić i Stjepan Pavlek Posavec
 Koios

Zagrebačka tvrtka Koios, lider u razvoju BI (business intelligence) rješenja za korporativne klijente, preuzima domaću kompaniju Beta Tau Beta (BTB), priopćili su danas iz Koiosa.

Uz BI, Koios je specijaliziran i za razvoj aplikativnih rješenja za financijski sektor na .net platformi, dok se BTB bavi razvojem programskih rješenja u Javi i implementacijom Jira rješenja namijenjenih softverskim inženjerima. Obje tvrtke tijekom posljednjih su godina pokazale velik i snažan organski rast te očekuju, kako su kazali, da će njihovo zajedničko poslovanje sljedeće godine vrijediti 25 milijuna kuna te da će postati jednim od vodećih pružatelja IT usluga velikim korporativnim klijentima i poslovnim sustavima.

BTB je, naime, proteklih nekoliko godina bilježio rast od oko 28 posto godišnje te do kraja 2019. očekuje ukupne prihode od deset milijuna kuna. Istovremeno, Koios je u zadnje tri godine utrostručio svoje prihode i veličinu, a svake je godine rastao oko 42 posto. Na kraju ove godine prihodi te kompanije iznosit će 12 milijuna kuna, dok su oni lanjski iznosili 9,9 milijuna.

- Imajući u vidu već dogovorene poslove u zemlji i inozemstvu za Koios i BTB, vjerujemo da će naši zajednički prihodi u 2020. premašiti 25 milijuna kuna. To će pratiti i rast broja zaposlenih jer već u ovom trenutku osjećamo daljnju potrebu za zapošljavanjem programera i BI konzultanata. Koios i BTB svojim će klijentima ponuditi cjelovitiju uslugu i moći će ih podržati u svim njihovim potrebama - naglasio je Stjepan Pavlek Posavec, jedan od osnivača i predsjednik Uprave tvrtke Koios, koja trenutno zapošljava nešto više od 30 ljudi. BTB, pak, ima 20 zaposlenika.

Koios
Branko Šlivarić i Stjepan Pavlek Posavec

Već sljedeće godine, kako su najavili, zaposlit će otprilike 20 posto novih ljudi, odnosno još desetak radnika, a uskoro će se preseliti u zajednički poslovni prostor u Zagrebu.

- Zaposlenici će imati priliku raditi na raznovrsnijim projektima za više klijenata, otvorit će se nove mogućnosti napredovanja, a nastavljamo njegovati i naš program radničkog dioničarstva kroz koji mnogi zaposlenici imaju priliku još direktnije sudjelovati u razvoju i uspjehu tvrtke. Ne možemo isključiti niti mogućnost daljnjih preuzimanja i spajanja s ciljem stvaranja najvećeg sustava za profesionalne IT usluge u zemlji – povjerio je Pavlek Posavec.

Dosadašnji vlasnik i direktor tvrtke BTB, Branko Šlivarić, ostat će uključen u upravljanje zajedničkim sustavom na strateškoj razini kao član uprave te kao suvlasnik u zajedničkoj tvrtki, pojasnili su u Koiosu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 16:38