Prenamjena pogona

Vlasnik Diora i Givenchyja umjesto kozmetike i parfema počeo proizvoditi dezinficijense

U Francuskoj je do sada zabilježeno preko 4500 slučajeva zaraze koronavirusom te su zatvoreni svi restorani, kafići i trgovine koje ne sadrže prehrambene proizvode
Ilustracija
 David Mdzinarishvili / TASS / Profimedia

S rastom broja potvrđenih slučajeva zaraze koronavirusom u Francuskoj, neki od najluksuznijih brendova u toj zemlji, a i na svijetu, svoje su pogone za proizvodnju parfema odlučili iskoristiti za dezinficijense.

LVMH, najveći svjetski proizvođač luksuzne robe koji u svojem vlasništvu ima brendove poput Christiana Diora, Givenchyja i Guerlaina, želi pomoći francuskom zdravstvu i obustavit će proizvodnju parfema i kozmetike te će umjesto njih proizvoditi velike količine gela za dezinfekciju ruku. Gel će biti besplatan te će ga, piše CNN, dostaviti nadležnim zdravstvenim tijelima u Francuskoj i Assistance Publique-Hôpitaux de Paris, mreži od 39 bolnica.

- Ovom inicijativom LVMH želi smanjiti rizik nestanka proizvoda u Francuskoj i omogućiti što većem broju ljudi da se zaštiti od virusa. Proizvodit ćemo gel dokle god bude potrebno – priopćili su iz kompanije koja će već ovog tjedna proizvesti 12 tona dezinficijensa.

U Francuskoj je do sada zabilježeno preko 4500 slučajeva zaraze koronavirusom te su zatvoreni svi restorani, kafići i trgovine koje ne sadrže prehrambene proizvode.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 09:18