Prenamjena pogona

Vlasnik Diora i Givenchyja umjesto kozmetike i parfema počeo proizvoditi dezinficijense

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

16.3.2020. u 14:17

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

16.3.2020. u 14:17

TBILISI, GEORGIA - MARCH 16, 2020: A woman applies sanitizer on her hands at the Tbilisi Public Service Hall. Georgia bans entry of foreign nationals to the country starting from March 18, 2020, to prevent the spread of the COVID-19 coronavirus. David Mdzinarishvili/TASS, Image: 506868547, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: David Mdzinarishvili / TASS / Profimedia
David Mdzinarishvili / TASS / Profimedia

Ilustracija

S rastom broja potvrđenih slučajeva zaraze koronavirusom u Francuskoj, neki od najluksuznijih brendova u toj zemlji, a i na svijetu, svoje su pogone za proizvodnju parfema odlučili iskoristiti za dezinficijense.

LVMH, najveći svjetski proizvođač luksuzne robe koji u svojem vlasništvu ima brendove poput Christiana Diora, Givenchyja i Guerlaina, želi pomoći francuskom zdravstvu i obustavit će proizvodnju parfema i kozmetike te će umjesto njih proizvoditi velike količine gela za dezinfekciju ruku. Gel će biti besplatan te će ga, piše CNN, dostaviti nadležnim zdravstvenim tijelima u Francuskoj i Assistance Publique-Hôpitaux de Paris, mreži od 39 bolnica.

- Ovom inicijativom LVMH želi smanjiti rizik nestanka proizvoda u Francuskoj i omogućiti što većem broju ljudi da se zaštiti od virusa. Proizvodit ćemo gel dokle god bude potrebno – priopćili su iz kompanije koja će već ovog tjedna proizvesti 12 tona dezinficijensa.

U Francuskoj je do sada zabilježeno preko 4500 slučajeva zaraze koronavirusom te su zatvoreni svi restorani, kafići i trgovine koje ne sadrže prehrambene proizvode.