Radno vrijeme

Veliki trgovački lanci opet zatvaraju svoja vrata ranije zbog finala mundijala!

AUTOR:

  • Iva Grubiša

OBJAVLJENO:

12.7.2018. u 14:50

AUTOR:

  • Iva Grubiša

OBJAVLJENO:

12.7.2018. u 14:50

Luka Gerlanc / Marko Todorov / Hanza Media

Lijevo Spar, desno Kaufland

Dok nogometna euforija trese državu, trgovački lanci nadmeću se tko će vrata svojih trgovina u nedjelju ranije zatvoriti.

Iako su za polufinalnu utakmicu radili puno radno vrijeme, Kaufland će u nedjelju svoje trgovine u cijeloj Hrvatskoj zatvoriti već u 14 sati. Naime, prije polufinalne utakmice iz ovog su lanca trgovina poručili kako radno vrijeme neće mijenjati niti skraćivati jer ono ovisi i o potrebama kupaca “u koje se ubrajaju i osobe koje ne prate nogomet, a i turisti koji u sve većem broju pristižu u našu zemlju”.

Međutim, za nedjelju su pripremili drugačiju strategiju pa su ovoga puta, povodom pobjede ‘vatrenih’ i odlaska u finale, odlučili nagraditi radnike.

- Kaufland je poduzeće kojemu je stalo do zadovoljstva svojih zaposlenika te stoga posebnu pažnju pridajemo ovakvim okolnostima. Ponosni smo na hrvatske reprezentativce i želimo svim navijačima da uživaju u ovom jedinstvenom trenutku - stoji u jučerašnjem priopćenju.

Drugi lanac, SPAR Hrvatska, koji je i pokrenuo priču o skraćenom radnom vremenu svojom odlukom o ranijem zatvaranju trgovina zbog polufinalne utakmice, istu taktiku slijedi i za nedjeljno finale. No, njihovi će dućani raditi nešto dulje, a zatvorit će se u 16.30.

I Konzum se pridružio slavljeničkom radnom vremenu. Ove će nedjelje njihovi marketi, koji bi inače nedjeljom radili dulje, biti otvoreni najkasnije do 16 sati.

Iako ih euforija nije obuzela za utakmicu s Engleskom, kada su radili prema uobičajenom radnom vremenu, zbog finala se i Lidl predomislio. Tako će njihove trgovine ovog puta svoja vrata zatvoriti već u 16 sati, s time da će one koje nedjeljom inače rade do 14 tako raditi i 15. srpnja. Emmezeta i Ikea su također odlučili da će trgovine otvorene ostati samo do 15, odnosno 16 sati. Bauhousove i Pevecove poslovnice ionako nedjeljom rade najkasnije do 14.30, a što se tiče većih šoping-centara, za sada je najizglednije da će raditi prema uobičajenom radnom vremenu.