Investicija

Veliki europski trgovac namještajem u pripremi za Crni petak uložio 500.000€ u novi centar

Novi logističko-distribucijski centar proteže se površinom od 6.500 kvadrata te ima kapacitet za otprilike 9.000 velikih komada namještaja
Vivre, novi logističko - distribucijski centar
 Vivre

Vivre, najveći online trgovac namještajem i predmetima za uređenje doma za središnju i istočnu Europu, otvorio je novi logističko-distribucijski centar vrijedan 500.000 eura. Centar se proteže površinom od 6.500 kvadrata te ima kapacitet za otprilike 9.000 velikih komada namještaja, priopćili su iz kompanije.

Investicija uključuje tehničku i logističku opremu, a kako tvrde u Vivreu, predstavlja odgovor na njihov stalni rast i razvoj te će “osigurati adekvatnu infrastrukturnu podršku za potrebe skladištenja i distribucije proizvoda s potpisom više od 6.000 europskih brendova".

Ovaj je centar, naime, posebno bitan u kontekstu povećanih količina namještaja i dekoracija koje će biti potrebno skladištiti za dvije predstojeće jesenske kampanje na internetskoj stranici kompanije. Kako su pojasnili, potražnja na Vivreu svoj vrhunac doživljava u listopadu, studenom i prosincu te se u tom razdoblju na dnevnoj bazi pohranjuje i distribuira preko 30.000 artikala.

Prva od tih kampanja je Crna rasprodaja, odnosno Black sale, koja će trajati od 9. do 14. listopada, kada će deseci tisuća proizvoda biti sniženi do 75 posto, dok se druga odnosi na svjetski popularan Crni petak (Black Friday).

- Kako ove godine očekujemo povećanje prihoda tijekom kampanja Crna rasprodaja i Crni petak u odnosu na 2018., bili smo svjesni da će skladištenje biti pravi izazov. Zato smo se fokusirali na optimizaciju naših postojećih skladišnih prostora i poboljšanje učinkovitosti operativnih procesa, a kao i ranijih godina privremeno smo u najam uzeli određene distribucijske centre. No, otvaranjem našeg novog logističko-distribucijskog centra napravljen je značajan iskorak, koji će nam uz pomoć 14 dostavljačkih kompanija s kojima trenutno surađujemo, uz tendenciju povećanja na njih 19, pomoći da za naših oko 500.000 kupaca osiguramo još kvalitetniju uslugu u budućnosti - kazao je Ciprian Sirbu, direktor logistike Vivrea.

U proteklih je sedam godina, koliko ova kompanija posluje, Vivre dostavio više od tri milijuna narudžbi kupaca, a na dnevnoj razini pohrani oko 25.000 proizvoda i dostavi oko 4.000 paketa. Inače, Vivre posluje u devet država srednje i istočne Europe, a to su Hrvatska, Rumunjska, Bugarska, Mađarska, Slovačka, Slovenija, Češka, Poljska i Grčka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 22:52