Iskorak na tržištu

Uniline kupio HT-ovu turističku agenciju: 'Ništa nećemo mijenjati, jačamo svoju poziciju'

AUTOR:

  • Lea Balenović

OBJAVLJENO:

27.11.2019. u 14:57

AUTOR:

  • Lea Balenović

OBJAVLJENO:

27.11.2019. u 14:57

Pula, 140916.
Jasna Jaklin Majetic, predsjednica HGK Zupanijske komore Pula urucila je tvrtki Uniline d.o.o. Pula priznanje Hrvatske gospodarske komore za 20 godina poslovanja te iznimnog doprinosa razvitku hrvatskoga gospodarstva. Nagradu je primio Boris Zgomba, predsjednik uprave Uniline d.o.o. Pula. Na fotografiji: Boris Zgomba.
Foto: Goran Sebelic / CROPIX
Goran Sebelić / CROPIX

Boris Žgomba

Kako bi napravila iskorak na tržištu inozemnih putovanja i prodaje karata, vodeća destinacijska kompanija u regiji, Uniline, kupila je turističku agenciju E-tours.

Riječ je o agenciji koja je od 2006. bila dio Hrvatskog Telekoma (HT), a najveći dio prihoda ostvaruje prodajom avionskih karata te organizacijom korporativnih putovanja. Preuzimanje je, doznajemo od Borisa Žgombe, predsjednika Uprave Unilinea, trajalo godinu dana te će biti završeno do kraja 2019.

- Nemamo namjeru mijenjati ime kompanije. Ona će biti dio Uniline grupe, no poslovat će kao nezavisna agencija kao što je to bilo i do sada - naglasio je Žgomba.

Prijelaskom u Uniline, smatraju u HT-u, E-tours će ostvariti svoj puni potencijal te poboljšati svoje poslovne rezultate. Teleoperater se, kako su priopćili, odlučio za prodaju svoje turističke agencije u kontekstu restrukturiranja dijelova kompanije koji nisu temeljni za njeno poslovanje.

S druge pak strane, Uniline, koji je trenutno usmjeren na ulaganje u kadrove, digitalizaciju i ekspanziju, ovim je preuzimanjem ojačao svoju poziciju u segmentu korporativnih putovanja.

- Dokazali smo se kao pouzdan partner i najvećim svjetskim turoperaterima i manjim agencijama na nama interesantnim emitivnim tržištima na kojima gradimo interes za Hrvatsku i regiju, a sve više radimo na razvoju vlastite ponude za hrvatsko tržište u raznim segmentima, bilo samostalno ili u suradnji s provjerenim partnerima. Uniline ima čvrste temelje za nastavak rasta, kako organskog, tako i za akvizicije nama komplementarnih biznisa - zaključio je Boris Žgomba.