Za njih pravila ne vrijede

Unatoč pandemiji koronavirusa, Amazon ne želi zatvoriti dva španjolska skladišta

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

17.3.2020. u 8:17

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

17.3.2020. u 8:17

Workers prepare customer orders for dispatch as they work around goods stored inside an Amazon.co.uk fulfillment centre in Peterborough, central England, on November 15, 2017. - Shops could be seeing the effect of consumers postponing purchases until
AFP

Ilustracija

I dok kompanije diljem svijeta gase svoje proizvodne pogone, američki internetski div Amazon odlučio je ignorirati preporuke španjolskih vlasti o privremenoj obustavi rada dvaju skladišta u toj zemlji, unatoč činjenici da su tri radnika bila pozitivna na COVID-19.

- Profit im je važniji od zdravlja radnika – istaknuli su frustrirani radnici za španjolski medij La Información.

Prema navodima medija, riječ je o skladištu u San Fernandu, nedaleko od Madrida, koje zapošljava više od 3000 ljudi, a u kojem su dva djelatnika bila pozitivna na koronavirus. Drugo sporno skladište je ono na rubnom dijelu Barcelone gdje je potvrđen jedan pozitivni slučaj.

Iz Amazona su na ovu temu tek šturo priopćili kako je sve pod kontrolom i kako niti jedan djelatnik nije ugrožen.

- Zdravlje i sigurnost naših zaposlenika nam je na prvom mjestu. Svakodnevno pratimo upute lokalnih vlasti, kao i epidemiološkog stožera – poručili su iz Amazona.

I kao da ovakvo neodgovorno ponašanje nije dovoljno, zbog straha od širenje zaraze i odlaska sve većeg broja radnika na neplaćeni dopust, Amazon je odlučio zaposliti više desetaka novih privremenih djelatnika kako bi nadomjestili manjak radne snage.