Dijeljenje prijevoza

Unatoč padu prometa od 60%, dionice Ubera skočile 30%: 'Imamo 10 mlrd. dolara u gotovini'

Khosrowshahi je rekao i kako će se gradovi koje je koronavirus pogodio oporaviti za otprilike dva mjeseca, a „kada se gradovi počnu kretati i Uber će također“
Ilustracija
 Zeljko Puhovski / CROPIX

Nakon pada prometa od 60 posto, direktori Ubera požurili su uvjeriti investitore kako taj div dijeljenja prijevoza može preživjeti pandemiju koronavirusa.

Proteklih je mjeseci, odnosno čak i prije širenja virusa, Uber izgubio milijarde dolara i otpustio stotine radnika, a ovog tjedna, s obzirom na velik pad korištenja Uberove usluge za koji se predviđa da bi u ostatku godine mogao iznositi čak 80 posto, mnogi su se ulagači zabrinuli hoće li kompanija preživjeti krizu koja ju je zahvatila.

No, Dara Khosrowshahi, izvršni direktor te tvrtke, brzo je razuvjerio svoje investitore objavom da Uber ima pričuvu od čak 10 milijardi dolara u gotovini koja kompaniji daje sigurnost da će preživjeti značajan pad potražnje. Usto, kako piše Washington Post, izvršni direktor dodao je i kako je Uber počeo i agresivno rezati troškove te da su već uštedjeli 150 milijuna dolara.

Odmah nakon te objave, vrijednost dionica kompanije skočila je za čak 30 posto.

Khosrowshahi je rekao i kako će se gradovi koje je koronavirus pogodio oporaviti za otprilike dva mjeseca, a „kada se gradovi počnu kretati i Uber će također“.

- Ljudi se žele vratiti na posao i svom starom životu, a na početku će se više služiti Uberom nego javnim prijevozom – smatra izvršni direktor Ubera.

Dok se to ne dogodi, Uber doživljava velik rast usluge dostave hrane Uber Eats (koja u Hrvatskoj još ne postoji).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 19:05