Daljnji rast

Ugovorom o suradnji s Polpharmom riječki JGL širi svoje poslovanje na europsko tržište

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

10.5.2019. u 10:47

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

10.5.2019. u 10:47

Rijeka, 090715.
Na podrucju Svilnog predstavljen je novi farmaceutski kompleks te novi pogon tvrtke Jadranski galenski laboratorij JGL, projekt Pharma Valley.
Na fotografiji: novi pogon.
Foto: Vedran Karuza / Novi list / CROPIX
Foto: Vedran Karuza / CROPIX

Riječka farmaceutska kuća JGL i poljska Polpharma sklopili novi ugovor o suradnji.

Partnerstvom s Polpharma Grupom koja je zastupljena u 35 zemalja svijeta, proizvodi hrvatskog JGL-a bit će dostupni na poljskom i drugim europskim tržištima, dok će se dio portfelja Polpharme proizvoditi u pogonima riječke kompanije te se prodavati na hrvatskom i ostalim europskim tržištima. Stručnjaci iz obje kompanije već su počeli zajednički implementirati dogovorene projekte, tako da se prvi rezultati suradnje očekuju već u 2019. poslovnoj godini.

- Jako smo sretni zbog partnerstva između naših dviju izvrsnih kompanija. Ovom suradnjom JGL dokazuje svoju snagu i konkurentnost na globalnom tržištu, kao i stručnost svojih zaposlenika, posebice u području oftalmologije koje je naše ključno terapijsko područje - istaknuo je Mislav Vučić, glavni izvršni direktor JGL-a, koji je u središnjici poljske kompanije potpisao ugovor s Markusom Siegerom, glavnim izvršnim direktorom Polpharma Grupe.

Riječka kompanija se uz umrežavanje znanja i kompetencija s odabranim partnerima nastoji još snažnije pozicionirati u oftalmološkom segmentu, te ojačati svoj položaj na globalnom tržištu zdravlja.

JGL

Mislav Vučić i Markus Sieger

 

- Ovo je izvrstan primjer vrijednosti ulaganja u vlastitu pamet koja se očituje u razvoju i proizvodnji proizvoda s dodanom vrijednošću. Također, iznova dokazujemo izvozni potencijal hrvatske farmaceutske industrije i njenog multiplikativnog utjecaja na gospodarstvo Republike Hrvatske - izjavio je Vučić.

Inače, otvaranjem proizvodnih pogona unutar kompleksa Pharma Valley u srpnju 2015., JGL je osigurao preduvjete i kapacitete u razvoju, proizvodnji i skladištenju za realizaciju dugoročnih planova rasta. Tehnološka platforma riječke tvrtke bazirana je na proizvodnji sterilnih otopina u kapima i sprejevima te Bag-on-Valve oblicima