Akvizicija Hrvatske pošte

Start up Kuharskog prelazi pod okrilje novog vlasnika: Locodels kupila Hrvatska pošta

U HP-u kažu će kupoprodaja biti gotova do kraja studenog ove godine, cijena nepoznata
Stevica Kuharski, osnivač startupa Locodels koji se bavi inovativnom dostavom paketa
 Boris Kovačev / CROPIX

Hrvatska pošta i start up poduzetnika Stevice Kuharskog za dostavu pošiljaka Locodels objavili su danas dogovor o kupoprodaji kojim će HP postati stopostotni vlasnik Locodelsa.

- Sukladno razvojnoj strategiji Pošta 2022. i jačanja temeljnog poslovanja ovo je logičan korak za nas, a siguran sam da će u skoroj budućnosti biti veliki benefit našim korisnicima. U prvom koraku ova će usluga biti namijenjena poslovnim korisnicima, u B2B i B2C segmentu – ocijenio je nakon postignutog dogovora s Locodelsom predsjednik Uprave Hrvatske pošte Ivan Čulo.

Dosadašnji vlasnik Locodelsa Stevica Kuharski, prema priopćenju državne pošte, ovu poslovnu priču vidi kao veliki poticaj državnih tvrtki spram start up zajednice u Hrvatskoj te snažan potencijal daljnjeg rasta usluge dostave pošiljki.

U HP-u su izrazili očekivanje da će zaključenje kupoprodaje biti provedeno do kraja studenog ove godine. Iznos transakcije nije poznat.

Locodels u Zagrebu radi s 250 dostavljača, vozača Ubera i malih dostavnih tvrtki, a partner mu je 30-ak web trgovina čije pošiljke dostavlja istog dana od preuzimanja, uglavnom poslijepodne, navečer i vikendom. Kuharski je ovaj biznis pokrenuo potkraj 2016. godine s još dva partnera.

Prije Hrvatske pošte, Locodels je dogovarao poslovnu suradnju s Poštom Slovenije s kojom je lani potpisao pismo namjere. Osim u Zagrebu i Ljubljani, Locodels ima urede u Londonu, Beču, Jeddi u Saudijskoj Arabiji i Bratislavi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 16:25