Uspješna kampanja

Solinski startup preko crowdfunding kampanje prikupio 1,43 milijuna eura

Ukupan iznos investicije u proizvođača solarnih klupa mogao bi se popeti na čak 30 milijuna kuna
Ilustracija, inovator Ivan Mrvoš sa svojom klupom
 Vojko Basic CROPIX / CROPIX

Iz startupa Include jučer je stigla vijest da je Stjepan Talan, vlasnik Solvisa, odlučio uložiti četiri milijuna kuna u njihov razvoj.

Prvi izravni ulagač

Include proizvodi solarne pametne klupe, a varaždinski Solvis je jedini hrvatski proizvođač fotonaponskih modula.

Talan je tako prvi izravni ulagač u solinski startup u aktualnoj investicijskoj rundi koju je Ivan Mrvoš, osnivač Includea, pokrenuo prije 20 dana na platformi Funderbeam.

Do sada je kroz crowdfunding kampanju prikupio 1,43 milijuna eura (oko 11 milijuna kuna), a u njoj je sudjelovalo 450 investitora iz Hrvatske i svijeta.

Kako su objavili u priopćenju, osim novca koji prikupljaju putem Funderbeama, izravno pregovaraju i s nekoliko privatnih ulagača, a ukupan iznos investicije (privatni ulagači i Funderbeam platforma) mogao bi se popeti na čak 30 milijuna kuna.

Vrlo perspektivni

- Moja tvrtka Solvis već deset godina uspješno posluje i plasira solarne panele na svjetskim tržištima. Tvrtku Include gledam kao vrlo perspektivnu te, s obzirom na to da djeluje u istom industrijskom sektoru, smatram da ulaganjem mogu pridonijeti i boljem ukupnom poslovanju, prije svega sinergijom u suradnji Solvisa i Includea - priopćio je Talan.

Solvis zapošljava 180 radnika, u 2017. godini imao je više od 600 milijuna kuna prihoda, a s Mrvoševom tvrtkom surađuje od 2015. godine.

Solvis je dizajnirao specijalni fotonaponski modul za pametne klupe Steora i dosad ih je instalirano na tisuće.

Include izvozi 11 proizvoda na 43 tržišta, a neovisna revizorska kuća sada je vrijednost te tvrtke procijenila na više od 110 milijuna kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 06:34