Poslovni rezultati

Rekordna godina: Dobit ACI marina porasla za visokih 54 posto na 38,4 milijuna kuna

Ukupni prihodi skočili su za sedam posto u odnosu na godinu ranije i iznose 216 milijuna kuna
ACI marina Veljko Barbieri, Slano
 Tomislav Krišto / CROPIX

Prošla se godina pokazala rekordnom za ACI, o čemu govore nerevidirani poslovni rezultati koje je kompanija jučer objavila. Dobit kompanije porasla je za visokih 54 posto na 38, 4 milijuna kuna, dok EBIDTA iznosi 93,9 milijuna kuna.

Uz to, slijedom niza prodajnih i investicijskih aktivnosti, ostvareno je, kako stoji u priopćenju, i značajno povećanje ukupnih i poslovnih prihoda. Ukupni prihodi skočili su za sedam posto u odnosu na godinu ranije i iznose 216 milijuna, a poslovni za 11 posto i bili su 210 milijuna kuna. S druge strane, rashodi kompanije porasli su samo jedan posto.

Prihodi od veza u ACI marinama također su zabilježili rast, što ne čudi budući da su prošle godine sve marine te kompanije uprihodile više nego 2017. Pritom su najveći porast ostvarile marine Dubrovnik, Veljko Barbieri (Slano) te marine Split i Korčula. Zadnjeg dana prošle godine u ACI marinama boravilo je 3.334 plovila, dok je na dnevnom vezu ostvareno je 96 tisuća brod dana što predstavlja pad od 8% u odnosu na isti period prethodne godine.

Tome su uvelike pridonijeli modernizacija i napredak poslovanja, navodi se u izvješću. Uz ulaganje u digitalizaciju poslovanja s vlastitim sustavom rezervacija, ACI je dovršio najznačajniji investicijski projekt u svojoj povijesti, kompletnu rekonstrukciju ACI marine Rovinj. Osim toga, kompanija rekonstruira i marinu Korčula zbog čega je 2018. potrošila 4,7 milijuna kuna na zemljište i zgradu pokraj same marine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 18:26