Poslovni rezultati

Prvo polugodište: Iznimne stope rasta Atlantica zahvaljujući Argeti, Cedeviti i Cockti

U prvom polugodištu ostvaren je prihod od prodaje u iznosu od 2,57 milijardi kuna
Zgrada Atlantic Grupe i Emil Tedeschi
 Goran Mehkek / Neja Markičević / Hanz Media

Atlantic Grupa je u prvom polugodištu ostvarila dobit iz poslovanja (EBIT) u iznosu od 275,8 milijuna kuna, što je rast od 11,3 posto u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje, dok neto dobit nakon manjinskih interesa iznosi 213,5 milijuna kuna i veća je za 13,9 posto.

U prvom polugodištu ostvaren je prihod od prodaje u iznosu od 2,57 milijardi kuna, što u odnosu na isto lanjsko razdoblje predstavlja rast od 3,5 posto, stoji u jučerašnjem priopćenju koje je kompanija Emila Tedeschija objavila u povodu šestomjesečnih rezultata na webu Zagrebačke burze.

“Nakon uspješne 2018., i u prvom polugodištu ove godine nastavili smo ostvarivati iznimne stope rasta, ponajviše s Argetom, ali i brendovima iz kategorije pića (Cedevita, Cockta, Donat Mg) te odličnim rezultatima farmacije i Dietpharma. Poseban fokus je na upravljanju robnim markama i ljudskim potencijalima - rekao je Zoran Stanković, potpredsjednik Uprave za financije, i dodao da je u prvom polugodištu zabilježena i rekordna vrijednost dionice.

Na ukupan rast prihoda od prodaje, kako su pojasnili, najviše su utjecala strateška poslovna područja delikatesni namazi s rastom od 9,7 posto i pića s rastom od 3,5 posto. Sa 532,7 milijuna kuna prihoda od prodaje i 20,7 posto udjela u ukupnim prihodima, poslovno područje kave ističe se kao najveća pojedinačna kategorija. U distribucijskom poslovanju sva su tržišta ostvarila rast, a najznačajnije je, čak 11,8 posto, raslo tržište Hrvatske. Nakon objave rezultata cijena dionica Atlantic Grupe na Zagrebačkoj burzi skočila je 2,48 posto te se njima trgovalo po prosječnoj cijeni od 1230,38 kuna po dionici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 05:54