Reakcija Hrvatskog telekoma

'Prozivke Bulja primjeri su nedostatka poznavanja poslovanja, trendova i PAYTV tržišta'

Iz HP-a su reagirali i na navode saborskog zastupnika Mire Bulja koji je akviziciju nazvao kriminalnom
Sky Office Tower, logo HT-a
 Dragan Matić / Hanza Media

Hrvatski Telekom jučer je postao vlasnik tvrtke HP produkcija koja je pružatelj EVO TV usluge, pohvalile su se obje kompanije. Transakcija je, kako je pojašnjeno, uključivala više oblika plaćanja, iako ukupna cijena akvizicije nije objavljena.

HT je tako dio platio novcem, dok je dio transakcije uključivao prepuštanje HT-ovih nekretnina u Zadru, Puli i Velikoj Gorici, kao i vlasničkog udjela od 30,29 posto u HP Mostar. Time je Hrvatska Pošta stekla ukupno skoro 40 posto vlasništva u HP Mostar.

Iz HP-a su reagirali i na navode saborskog zastupnika Mire Bulja, koji je akviziciju nazvao kriminalnom, opovrgnuvši njegove tvrdnje.

- Hrvatska pošta upravlja imovinom s potpunom poslovnom odgovornošću. Prozivke saborskog zastupnika g. Bulja o transakciji tvrtke HP Produkcija d.o.o. primjeri su nedostatka poznavanja poslovanja, trendova na hrvatskom, ali i globalnom poštanskom tržištu te nepoznavanja PAYTV tržišta. Nazivanje samog procesa „kriminalnim“ je dokaz da g. Bulj olako izriče ozbiljne optužbe, stoji u priopćenju HP-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 13:33