Mjere sigurnosti

Proizvođač pametnih telefona zatvara trgovine diljem svijeta. Samo jedna zemlja pošteđena

Apple raspolaže s 460 trgovina, od čega u SAD-u 270. I dalje im radi internetska trgovina
Apple trgovina, New York
 AFP

Izvršni direktor Applea Tim Cook objavio je da će ta američka kompanija zbog epidemije koronavirusa zatvoriti sve svoje trgovine izvan Kine do 27.ožujka. Procijenivši kako je rizik od koronavirusa u Kini smanjen, Apple će ponovo otvoriti sve svoje trgovine na tamošnjem tržištu koje je zbog širenja 'korone' zatvorio 1.veljače.

- Naša internet trgovina ostaje otvorena za sve kupce, kao i službe servisa i pomoći. U svim našim uredima okrećemo se fleksibilnim radnim aranžmanima širom svijeta izvan Kine. To znači da bi članovi tima trebali raditi na daljinu ako im posao dopušta – najavio je Tim Cook.

Diljem svijeta Apple ima 460 trgovina, od čega u SAD-u 270. Prije najnovije odluke, kompanija je zbog koronavirusa zatvorila trgovine u Italiji i Španjolskoj. Tijekom veljače objavili su kako zbog širenja koronavirusa neće ostvariti planirani prihod u ožujku od 63 do 67 milijardi dolara.

U osvrtu na Cookovu objavu, portal Bloomberg podsjeća kako je lanac proizvodnje, trgovine i dostave Applea umnogome oslonjen na Kinu. Portal navodi kako je plasman Appleovih proizvoda na tržište posljednjih tjedana otežan zbog zatvaranja tvornica u Kini.

- Kompanija je u petak najavila da ne odustaje od organizacije godišnje konferencije za programere na mreži u lipnju koja obično okuplja na tisuće ljudi u San Joseu u Kaliforniji – napominje Bloomberg.

Apple će, prema riječima njegova izvršnog direktora, donirati 15 milijuna dolara za liječenje oboljelih od koronavirusa, kao i smanjivanje ekonomskog i društvenog utjecaja pandemije. Unutar kompanije, objavio je Cook, dogovaraju se dodatne donacije zaposlenika lokalnim zajednicama za borbu protiv koronavirusa.

Cook je ovom prilikom izrazio, kako je naveo, neiskazivu zahvalnost liječnicima, medicinskim sestrama, istraživačima, stručnjacima za javno zdravstvo i javnim službenicima širom svijeta, koji su, ističe prvi čovjek Applea, dali svaki svoj djelić duha da pomognu svijetu u ovom trenutku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 07:40