Uspješni poduzetnik

Prije 40 godina krenuo je od nule, a danas vodi 725 milijuna dolara vrijedno carstvo

Tako je prije 40 godina njegov pokretni mini bus bio pionir današnje uspješne kompanije
Chuck Surack
 Facebook

- Krenuo sam od nule. U svom Volkswagen mini busu vozao sam se duž Fort Waynea i Indiane u potrazi za lokalnim bendovima, zborovima i pjevačima – prisjeća se Chuck Surack, danas uspješni poduzetnik i osnivač Sweetwater Sound studija i jednog od najvećih trgovina za glazbene instrumente i opremu u SAD-u.

- I sam sam bio glazbenik i želio sam sa svojim bendom snimiti album, ali studijska produkcija je i tada bila jako skupa. Upravo me to ponukalo da otvorim vlastiti 'pokretni' studio – ističe Surack.

Tako je prije 40 godina njegov pokretni mini bus bio pionir današnje uspješne kompanije koja u svom portfelju broji dvanaest manjih kompanija, a tjedno prodaje i više od 3,300 gitara, 37.000 trzalica i 5,300 mikrofona, piše CNN.

- Nisam ni mogao sanjati da ću podići ovakvo poslovno carstvo. Novac mi nikada nije bio motiv, samo sam želio pomoći onima koji vole ono što rade – rekao je Surack.

Najveću zaslugu svom današnjem uspjehu, kako ističe, može zahvaliti tada tek novom i modernom sintesajzeru Kurzweil K250 kojeg je kupio 1980. godine. Nakon toga, do početka 90-ih Sweetwater Sound iz malog studija prerastao je u trgovinu glazbenih instrumenata.

- Vijest o našem poslovanju brzo se širila, a k nama su dolazili glazbenici iz cijelog svijeta. Čak smo bili i jedna od prvih tvrtki koja je otvorila vlastitu internetsku stranicu – pojašnjava vlasnik.

Danas, prihodi tvrtke iz godine u godinu rastu između 20 i 25 posto, dok godišnji prihodi od prodaje trenutno iznose 725 milijuna dolara. Gotovo 60 posto prodaje dolazi upravo putem interneta, a ostale narudžbe pristižu od direktne prodaje kompanijama i bendovima. Zapošljavaju više od 1.700 radnika koji su u velikoj mjeri glazbenici ili dobri poznavatelj i zaljubljenici u ovu branšu. U svom portfelju osim produkcijskog studija i trgovine imaju servis instrumenata i glazbene opreme, te vlastitu glazbenu školu.

- Moja supruga Lisa i ja smo 100 postotni vlasnici kompanije i bez obzira na to što nas ima puno, naši zaposlenici su nam poput obitelji. Slavimo svake rođendane, rođenja djece, ali i sve ostale uspjehe – pojašnjava Chuck.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 01:09