Veliko priznanje

Prestižni Financial Times BAT proglasio predvodnikom među čak 700 europskih kompanija

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

28.11.2019. u 12:26

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

28.11.2019. u 12:26

ARHIVSKA FOTOGRAFIJA
Kanfanar, 290417.
Tvornicu duhana Rovin preuzeo je British American Tobacco sto se moze vidjeti i po natpisima na reklamnim stupovima u krugu tvornice u Kanfanaru.
Foto: Goran Sebelic / CROPIX
Goran Šebelić / Hanza Media

Tvornica BAT-a u Kanfanaru

Financial Times proglasio je British American Tobacco (BAT) predvodnikom među čak 700 kompanija koje potiču raznolikost zaposlenika tvrtke.

Kako je priopćila ta kompanija, u izvješću koje donosi popis 700 vodećih tvrtki iz deset europskih zemalja odaje se priznanje kompanijama koje imaju raznoliku i inkluzivnu radnu snagu. Kriteriji odabira bili su ravnoteža u zastupljenosti spolova, etnička raznolikost te otvorenost prema svim oblicima spolne orijentacije među zaposlenicima.

- Prisutni smo na više od 200 tržišta diljem svijeta te imamo više od 55.000 zaposlenika. Oduvijek slavimo i poštujemo međusobne različitosti jer cijenimo sve ono što svakoga od nas čini jedinstvenim. Za nas je naša raznolikost uvijek bila jedna od naših osnovnih kvaliteta i ključnih vrijednosti – tom je prilikom kazala Hae In Kim, BAT-ova direktorica zadužena za poslovnu jedinicu koja se brine o talentima i kulturi.

Na menadžerskoj razini unutar grupacije, tvrde, zastupljeno je oko 140 različitih nacionalnosti, a u londonskom sjedištu je više od 84 različite nacionalnosti. Osim toga, kompanija ima i uspješnu mrežu LGBT+ zaposlenika pod nazivom B United, a kampanja u povodu Međunarodnog dana žena nedavno je drugu godinu zaredom proglašena primjerom najbolje prakse.

- Nastavljamo naporno raditi na unaprjeđivanju spolne raznolikosti unutar grupacije. Trenutno je u našem glavnom odboru 27 posto žena, a u protekle smo tri godine povećali zastupljenost žena u višem menadžmentu za 7 posto. Samo 2019. godine žene su činile 49 posto svih novozaposlenih diplomiranih studenata, čime smo osigurali održiv priljev žena na više menadžerske pozicije – dodala je Hae In Kim.