Okrugli rođendan

Plenković: 'O snazi Podravke svjedoče i plaće, u prosjeku 1.000 eura'

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

17.12.2019. u 12:24

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

17.12.2019. u 12:24

Koprivnica, 161219.
Premijer Plenkovic obisao je tvornicu Podravke u kojoj se pakira Vegeta, a nakon toga nazocio je svecanosti proslave 60 godina Vegete.
Na fotografiji: Premijer Andrej Plenkovic i Marin Pucar u obilasku tvornice.
Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX
Željko Hajdinjak / CROPIX

Premijer Andrej Plenković i Marin Pucar u obilasku tvornice

Vegeta je u ponedjeljak navečer uz brojne uzvanike, među kojima je bio i hrvatski premijer Andrej Plenković, proslavila veliki 60. rođendan.

Kao jedan od najvećih hrvatskih brendova, Vegeta se prodaje u više od 50 zemalja svijeta i prodajom u inozemstvu ostvaruje više od 60 posto svojih prihoda.

Čestitajući Vegeti rođendan, premijer Plenković je rekao da je riječ o jednom od rijetkih proizvoda koji su svi prisutni sigurno probali.

- O tome da je Podravka jako poduzeće, svjedoče i plaće, u prosjeku 1000 eura, koliko prima 3200 zaposlenih - rekao je Plenković.

Direktor Podravke Marin Pucar prisjetio se Zlate Bartol koja je osmislila recept za Vegetu i lansirala Podravku na međunarodno tržište. Jedan od čestitara bio je i slavni hrvatski kuhar Stevo Karapandža, koji je s “Vegetinom kuhinjom” proslavio najpoznatiji hrvatski začin. - Vegeta je hrvatski brend globalnog potencijala - zaključio je Marin Pucar.