Ekspanzija

Orbico u Bugarskoj otvara logistički centar vrijedan 26,5 milijuna eura

Iz Cordeela su najavili da će logistički centar Orbica izgraditi kroz narednih 18 mjeseci
Branko Roglic - predsjednik Orbico grupe
 Tomislav Krišto / CROPIX

Vodeći hrvatski i jedan od najvećih europskih distributera u maloprodaji Orbico u blizini bugarske prijestolnice Sofije počeo je gradnju novog logističkog centra za oko 500 radnika i s površinom od oko 57 tisuća kvadratnih metara.

Vrijednost investicije Orbica u Bugarskoj je 26 milijuna i 500 tisuća eura.

- Riječ je o našem najvećem logističkom centru u Bugarskoj što je od velike važnosti za rad naše tvrtke u ovoj zemlji – izjavio je vlasnik Orbica Branko Roglić na svečanosti otvorenja radova na logističkom centru koje će izvoditi bugarska podružnica belgijske građevinske kompanije Cordeel.

Iz Cordeela su najavili kako će logistički centar Orbica izgraditi kroz narednih 18 mjeseci. Od ukupne površine centra, 32 tisuća 'kvadrata' su skladišta, a 4500 'kvadrata' poslovni prostori.

Hrvatska veleposlanica u Bugarskoj Jasna Ognjanovac, u spomenutoj prigodi, ocijenila je kako će Orbicov logistički centar biti dosada najveća investicija našeg gospodarstva u Bugarskoj.

Bugarsko je jedno od 17 tržišta u Europi na kojem je Orbico grupa prisutna kroz distribuciju globalnih i lokalnih brendova roba široke potrošnje. Grupa, koja osim distribucije pruža i usluge logistike i marketinga, surađuje s oko 70 dobavljača, upravlja s više od 500 robnih marki i opskrbljuje oko 80 tisuća kupaca.

U Hrvatskoj je Orbico prošlu godinu završio s prihodom od tri milijarde kuna, bruto dobiti od 80 milijuna kuna i s 600 zaposlenih. Ukupni godišnji promet Orbico grupe na svim tržištima na kojima posluje procjenjuje se na više od milijardu i 200 milijuna eura, a broj zaposlenih na oko 3000.
AUTOR = V.MARJANOVIĆ

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 15:22