Startup MVT-Solutions

'Očekujemo vrijedne poslovne kontakte i savjete, a otvoreni smo i za investiciju'

Kompletna IoTaaP platforma će biti predstavljena 1. rujna ove godine
Ivan Golubić i Dalibor Marijanović
 InnoEnergy

MVT-Solutions i njihov projekt Mobile Vehicle Technology nedavno je proglašen najboljim hrvatskim startupom na državnom finalu PowerUp!, koje se nedavno održalo u Zagrebu, u organizaciji Invento Capital Partners. Oni će predstavljati Hrvatsku na europskom finalu u Pragu u lipnju ove godine te će imati priliku osvojiti nagradu u vrijednosti 30.000 eura, investiciju od 150.000 eura te sudjelovanje u prestižnom Highway® akceleratoru, koji pomaže u preobrazbi startupova iz ranih faza razvoja u uspješne tvrtke.

- Pobjeda nam svakako otvara neka nova vrata, posebno u pogledu novih poslovnih kontakata, ali i širenja poslovanja. Ovo je još jedna u nizu potvrda da su projekti na kojima radimo, inovativni, zanimljivi ali i ono najvažnije, mogu se komercijalizirati – rekao nam je tom prilikom Ivan Golubić, vlasnik tvrtke Mobile Vehicle Technology.

Cilj im je, nastavlja, na europskom natjecanju predstaviti startup i kompletan projekt pred velikim brojem investitora te privući pažnju potencijalnih ulagača.

- Svakako očekujemo vrijedne poslovne kontakte, savjete i otvoreni smo za investiciju – ističe Golubić.

Inače, riječ je o jedinstvenoj IoT platformi, koja krajnjim klijentima omogućava jednostavno korištenje IoT tehnologija u postojećim i novim sustavima uz jednostavnu konfiguraciju putem web aplikacije, bez potrebe za znanjem o obradi i analizi podataka. Platforma uključuje hardverske module koji osiguravaju vezu cloud-a, strojnog učenja i umjetne inteligencije s vanjskim svijetom.

- Projekt se razvija posljednje dvije godine, a mnogo iskustva stekli smo primjenom istih tehnologija u neke naše druge proizvode. IoTaaP je platforma koja objedinjuje većinu naših tehnologija u jedan paket koji krajnjim korisnicima omogućava brže vrijeme izlaska na tržište i uštedu resursa jednostavnom primjenom naše tehnologije koja dolazi kao platforma – napominje Golubić,, dodajući da ima je tijekom nacionalnog natjecanja PowerUp!, osim umrežavanja i novih kontakata, izrazito koristan bio dvodnevni Bootcamp na kojemu su od ljudi s iskustvom uspjeli dobiti vrlo korisne informacije o samom prezentiranju proizvoda i o tome kako ga još kvalitetnije predstaviti investitorima.

Kompletna platforma će biti predstavljena 1. rujna ove godine, a u planu je daljnji razvoj tehnologije i predstavljanje inovativnih rješenja našim postojećim i novim klijentima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 17:28