Akvizicija

Njemački gigant Siemens za 1,1 mlrd. dolara kupuje američkog proizvođača kirurških robota

AUTOR:

OBJAVLJENO:

8.8.2019. u 15:45

AUTOR:

OBJAVLJENO:

8.8.2019. u 15:45

German Chancellor Angela Merkel checks a magnetic resonance imaging machine as she visits Siemens Healthineers in Shenzhen, China May 25, 2018. REUTERS/Bobby Yip - RC16F024BB80
Bobby Yip / REUTERS

Angela Merkel u posjetu Siemens Healthineersu

Njemački industrijski konglomerat Siemens objavio je u četvrtak da je njegov ogranak za medicinske uređaje postigao dogovor o kupnji američkog proizvođača kirurških robota Corindusa.

"Siemens Healthineers će kupiti sve dionice Corindusa po cijeni od 4,28 dolara po dionici u gotovini, odnosno ukupno 1,1 milijardu dolara", izvijestili su iz Siemensa.

Američka kompanija proizvodi robote koji pomažu kirurzima pri operacijama na venama i arterijama.

U Corindusu tvrde da će liječnici zahvaljujući njihovim uređajima ugrađivati umetke preciznije i bez izlaganja zračenju u operacijskim dvoranama. Tako će, primjerice, pacijentu koji boluje od tromboze moći ugraditi stent iz odvojene prostorije, pomoću joysticka.

Siemens Helthineers se do sada fokusirao na proizvodnju uređaja za kompjutorsku tomografiju, angiografiju i mamografiju.

"Ovom ćemo akvizicijom otvoriti novo područje za naše poslovanje s liječenjem baziranim na tehnologiji slikovnog prikaza", istaknuo je izvršni direktor Bernd Montag.

U njemačkoj kompaniji nadaju se da će akvizicija biti zaključena do kraja ove godine. Prethodno je moraju odobriti dioničari obje kompanije i nadležni regulatori.