Poslovno izvješće

Neto dobit Hotela Makarska iznosi 14,6 milijuna kuna, četvrtinu manje nego prošle godine

Djelatnost Hotela Makarska obuhvaća kapacitete tri hotela i zapošljava 323 zaposlenika
Hotel Meteor u Makarskoj
 Ivo Ravlić / CROPIX

Hoteli Makarska u prvih devet mjeseci ove godine ostvarili su 14,6 milijuna kuna neto dobiti što je 25,3 posto manje nego u istom razdoblju lani 19,6 milijuna kuna, stoji u financijskom izvješću te turističke kompanije.

Istodobno, ukupni prihodi dosegli su 74,9 milijuna kuna i veći su za 5,8 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.

S druge strane, ukupni rashodi iznosili su 60,2 milijuna kuna ili 17,8 posto više nego lani. Takvo povećanje rashoda u tvrtki objašnjavaju posljedicom promjene računovodstvenih politika u dijelu povećanja amortizacijskih stopa na građevinske objekte s 2 na 4 posto (efekt povećanja 5,8 milijuna kuna).

Poslovni prihodi veći su za 5,1 milijuna kuna odnosno za 7,4 posto i iznose 73,8 milijuna kuna. Rast poslovnih prihoda povezan je u najvećoj mjeri s rastom prosječnih cijena smještaja, ali su povećani i prihodi hrane i pića te ostali poslovni prihodi - najam, parking, sport i animacija) dok su fizički pokazatelji broja noćenja bili u blagom porastu od 0,25 posto.

Krajem rujna tvrtka je imala 323 zaposlenika, od čega 146 stalno zaposlenih i 177 sezonskih radnika. Prošle godine u to doba bilo je ukupno 307 zaposlenika, od čega 149 stalnih i 158 sezonskih.

Tvrtka u proteklom razdoblju nije imala značajnih ulaganja u fiksnu imovinu. Od početka ove godine provedeno je više ulaganja manjih vrijednosti u ukupnom iznosu od 3,8 milijuna kuna.

Inače, djelatnost Hotela Makarska obuhvaća kapacitete tri hotela - sa četiri zvjezdice, Dalmacije s tri zvjezdice i TN Rivijera sa dvije zvjezdice.

Podaci iz konsolidiranog izvješća pokazuju da je Grupa u devet mjeseci ostvarila 16,2 milijuna kuna dobiti, dok je lani za isto razdoblje dobit iznosila 21,8 milijuna kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 08:29