Potvrda direktora

Najveći privatni poslodavac u Slavoniji i Baranji isplatit će povećanu božićnicu

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

14.11.2018. u 10:26

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

14.11.2018. u 10:26

Osijek, 210617.
Marko Pipunic vlasnik tvrtke Zito d.o.o. snimljen u polju zita ispred pogona prsutane u Cepinu.
Foto: Vlado Kos / CROPIX
Vlado Kos / CROPIX

Marko Pripunić, vlasnik tvrtke Žito

Najveći privatni poslodavac u Slavoniji i Baranji, osječka Žito grupa, koji zapošljava 1650 osoba, svojim zaposlenicima će isplatiti povećanu božićnicu do kraja godine, piše Glas Slavonije.

Izjavio je to prvi čovjek Žita - Marko Pipunić, upitan za komentar Vladine odluke o povećanju neoporezivih primitaka za nagrade s 2500 na 7500 kuna godišnje.

- Pozdravljam tu odluku Vlade i mislim da ju je trebalo donijeti još prije pet godina. Nismo još u Žitu o tome razgovarali, ali već sada mogu reći kako ćemo nakon te Vladine odluke o povećanju neoporezivog dijela iznosa za nagrade zaposlenicima do 7500 kuna sigurno povećati božićnicu. Mislim da smo do sada već dosegnuli onaj iznos od 2500 kuna. Lani smo zaposlenicima isplatili za Uskrs, regres i božićnicu iznos viši od 2500 kuna. Mislim da je ukupno bilo četiri tisuće kuna. Sada će nam tu isplatu olakšati činjenica da će biti riječ o neoporezivom iznosu. Ne mogu govoriti o točnom iznosu koji će dobiti svaki radnik, ali mogu reći da će sigurno biti veći nego što smo ga donedavno planirali ili, točnije, ono što bismo platili državi, isplatit ćemo našim radnicima - kazao je Pipunić za Glas Slavonije.

Upitan o tome hoće li iznos ovisiti o tome kako je poslovala pojedina tvrtka iz sastava grupe Žito, Pipunić je kazao kako će vjerojatno odluka o iznosu božićnice biti donesena na razini grupe, neovisno o tome kako je poslovala pojedina tvrtka.

Pojedini poslodavci s kojima smo razgovarali, a koji su željeli ostati anonimni, kazali su nam kako ove godine neće moći isplatiti veću božićnicu od plana ili 13. plaću svojim zaposlenicima, jer to jednostavno nisu planirali, ali da će takvu mogućnost sigurno iskoristiti iduće godine.