Poticaji za ulaganja

Ministar Horvat podijelio rješenja o potporama za otvaranje 1600 novih radnih mjesta

'Na ovu potporu nikako ne smijemo gledati kao na trošak državnog proračuna'
Darko Horvat, ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta
 Biljana Blivajs / CROPIX

Ministar gospodarstva Darko Horvat dodijelio je rješenja o potpori poduzetnicima, koji će na temelju dobivenog novca otvoriti, tvrde u Ministarstvu gospodarstva, 1596 novih radnih mjesta.

Kako su priopćili iz tog ministarstva, potvrde o statusu korisnika potpora za ulaganja jučer su podijeljena su tvrtkama Jadranka kampovi iz Malog Lošinja, Bauwerk Boen iz Đurđevca, Međimurje PMP iz Čakovca, Carel Adriatic iz Labina, DI Klana iz Klane i Mini caravan servis iz Funtane. Donijete su i odluke o odobravanju bespovratnih novčanih potpora, koje su uručene predstavnicima tvrtki Harburg - Freudenberger Belišće iz Belišća, zatim, Poslovna inteligencija iz Zagreba, Press glass iz Jalžabeta, Infobip iz Vodnjana, Elda iz Nove Gradiške, Laddelsberger - Knauf iz Đurđevca i IBM Hrvatska. IBM i inače, kako se može čuti u Ministarstvu gospodarstva, namjerava otvoriti najviše novih radnih mjesta.

Potpore se dodjeljuju na temelju Zakona o poticanju ulaganja, koji postojećim i novoosnovanim tvrtkama omogućuje korištenje potpora za ulaganja. Minimalna visina ulaganja za koju se odobravaju poticajne mjere mora iznositi 150.000 eura, uz uvjet otvaranja barem pet novih radnih mjesta, povezanih s investiranjem u razdoblju od tri godine nakon početka ulaganja, objašnjavaju iz Ministarstva gospodarstva.

- Na ovu potporu nikako ne smijemo gledati kao na trošak državnog proračuna, već kao na investiciju koja će se isplatiti u obliku daljnjeg rasta gospodarstva i otvaranja novih radnih mjesta - poručio je Horvat, dodavši kako broj korisnika tih potpora raste.

Od početka primjene Zakona o poticanju ulaganja 2016. godine do danas potvrdu o statusu korisnika potpore za ulaganja dobila su 364 poduzetnika. Ukupna planirana vrijednost 355 odobrenih projekata, ističu u Ministarstvu gospodarstva, iznosi oko 14,7 milijuna kuna, a planirano je otvaranje ukupno 12.619 novih radnih mjesta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 14:09