Zatvaranje tržnica

Marinada objavila da će od OPG-a otkupljivati voće i povrće

AUTOR:

  • Andrea Koščec

OBJAVLJENO:

24.3.2020. u 9:59

AUTOR:

  • Andrea Koščec

OBJAVLJENO:

24.3.2020. u 9:59

Zagreb, 020119.
Usporedba cijena na Dolcu u odnosu na 2018. nakon smanjenja stope PDVa na prehrambene proizvode.
Na fotografiji: voce na Dolcu.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
Tomislav Krišto / CROPIX

Ilustracija: Tržnica Dolac, cijene

Marinada, vodeća tvrtka u regiji u djelatnostima proizvodnje, prerade, otkupa i prodaje svježeg i prerađenoga voća i povrća, u povodu odluke Stožera civilne zaštite RH da se od jučer zatvore sve tržnice, kao jedna od mjera u borbi protiv širenja pandemije koronavirusa, objavila je da je spremna preuzeti i na tržište isporučiti proizvode hrvatskih poljoprivrednih proizvođača.

“Sukladno odluci Stožera civilne zaštite, od ponedjeljka su zatvorene sve tržnice i mi smo spremni reagirati tako da otkupimo voće i povrće od poljoprivrednih proizvođača, bili oni naši kooperanti ili ne, te standardiziramo proizvod koliko je to moguće i isporučimo ga na tržište”, ističu u Marinadi.

U dogovoru s Konzumom i drugim kupcima, tvrde, njihov prodajni asortiman prilagodit će se robi koja će se otkupiti uz pomoć ove mjere.

“Tim potezom želimo uspostaviti suradnju sa svim poljoprivrednim proizvođačima diljem Hrvatske, koji zbog odluke Stožera neće moći plasirati na tržište svoje poljoprivredne proizvode dosadašnjim kanalima prodaje”,  pojašnjavaju u toj tvrtki.