Otvoren natječaj

Mađarski OTP kroz poslovni akcelerator želi ulagati u startupe i rastuće kompanije

Traže se startup i rastuće kompanije s već razvijenim proizvodima prema zahtjevima tržišta
Ilustracija
 Profimedia, Caia Image

Startup i rastuće kompanije koje traže podršku za razvoj mogu se prijaviti na upravo raspisani natječaj OTP banke Mađarska koja je pokrenula drugi program poslovnog akceleratora pod nazivom “OTP startup program”. Prijave se mogu podnijeti do 30. studenog ove godine.

- Kompanije koje sudjeluju u tromjesečnom programu imat će priliku poboljšati svoja rješenja kroz partnerstvo s bankom, a uz potporu menadžera, stručnjaka i priznatih partnera OTP banke, stoji u priopćenju Splitske banke koja je u vlasništvu mađarskog OTP-a. U njemu se ujedno navodi da program podržavaju mađarski i međunarodni korporativni partneri koji su združili snage pod sloganom “Unaprijedi svoje poslovanje!”

Traže se startup i rastuće kompanije s već razvijenim proizvodima prema zahtjevima tržišta i to u 5+1 ključnom području: napredni alat za podatke & analitiku, iskustvo klijenata & usluge za klijente, interna učinkovitost, otvoreno bankarstvo & sigurnost, inovativni proizvodi i problematična bankarska rješenja, koja se ne uklapaju u navedene kategorije. Oni će dobiti priliku testirati integraciju svojih proizvoda ili usluga s bankarskom tehnologijom, te potvrditi da im proizvodi uistinu odgovaraju tržišnim zahtjevima.

Tijekom cijelog procesa implementacije, startup kompanije će pojedinačno pratiti ključni ljudi banke, kao i stručnjaci, a potpora će im se pružati kroz široku mrežu partnera i posebno prilagođene radionice. U priopćenju banke se objašnjava da će sudionici programa biti odabrani kroz tri kruga. Najprije, startup kompanije trebaju popuniti obrazac prijave na internetu. Programski tim pregledavat će prijave kako budu pristizale te pozivati odabrane startup kompanije na video intervju. One koje najviše obećavaju sudjelovat će u dvodnevnom Selekcijskom kampu koji će se održati u Budimpešti u siječnju 2019. gdje će imati brojne prilike za umrežavanje i upoznavanje potencijalnih sponzora i mentora iz OTP-a.

- Tromjesečni program poslovnog akceleratora traje od ožujka do svibnja, a ne zahtijeva premještanje u Budimpeštu. Vrhunac programa je Demo dan u svibnju 2019. kada će se postignuća sudionika demonstrirati menadžerima i odabranim investitorima, te stručnjacima za inovacije mađarskih i međunarodnih korporativnih partnera OTP-a, navode iz banke. András Fischer, direktor OTP-ova Središnjeg odjela inovacija za fizičke osobe, dodaje kako je njihov prethodni program za startup kompanije privukao dosta pozornosti na međunarodnoj sceni.

- Prijavilo se više od 200 kompanija, a osam ih je uključeno u program i radile su s nama tijekom proteklih mjeseci. Štoviše, s nekima od njih očekujemo početak dugoročne suradnje. Ohrabreni uspjehom prvog programa, odlučili smo pokrenuti verziju 2.0 kako bi upoznali startup kompanije koje obećavaju, i zajedno gradili bankarska rješenja za budućnost na strukturirani način. Nadam se da će novi program biti još atraktivniji start up kompanijama, rekao je Fischer.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 20:19