Apel

Lovrinčević: 'U vrijeme epidemije rad trgovina od iznimne je važnosti za sve sektore'

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

18.3.2020. u 13:08

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

18.3.2020. u 13:08

Zagreb, 130220.
Matis Absolute Lounge, Trg Stjepana Radica 3.
Predstavljanje promjene imena tvrtke Pevec u Pevex.
Na fotografiji: Jurica Lovrincevic.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Goršić / CROPIX

Jurica Lovrinčević, predsjednik Uprave Pevexa

Povodom sve većeg broja restrikcija zbog koronavirusa, iz prvog hrvatskog trgovačkog lanca, Pevexa, oglasio se i predsjednik Uprave, Jurica Lovrinčević koji ističe kako je asortiman koji onu nude u svojim maloprodajnim trgovinama od vitalne važnosti za smanjenje vala epidemije na građevinski sektor.

- To se posebno odnosi na male poduzetnike i obrtnike kojima je potrebno omogućiti nesmetani nastavak rada. U ovom trenutku tvrtka Pevex surađuje s preko 83 000 pravnih subjekata. Također, smatramo kako se ne smijemo zavaravati mišlju da će država moći odgovoriti brojnim zahtjevima koji bi omogućili gospodarski oporavak. Poučeni dosadašnjim iskustvom, svjesni smo da se najviše lomi preko malog gospodarstva i to najrizičnijeg sektora – građevine – poručio je.

Lovrinčević dodaje kako čak i u nedostatku radne snage te negativnih kretanja na tržištu rada taj sektor prednjači pred svim drugima te da upravo iz tog razloga njegovo dodatnog ograničavanje bilo bi neoprostivo.

- Sve navedeno prepoznala je i republika Njemačka te je od zabrane rada, uz samoposluge, ljekarne, prodavaonice napitaka, drogerije i trgovine za kućne ljubimce, izuzela i centre za prodaju građevinskog materijala kao i trgovine kućnih potrepština – zaključio je.