Daljnje širenje

Lidl će u idućih pet godina otvoriti 40 trgovina u britanskoj metropoli

AUTOR:

  • Matea Grbac

OBJAVLJENO:

12.6.2019. u 15:12

AUTOR:

  • Matea Grbac

OBJAVLJENO:

12.6.2019. u 15:12

Medulin, 150217.
Na ulazu u Medulin radnici dovrsavju zadnje sminkanje novog marketa Lidl koji ce svoja vrata otvoriti 20. veljace. Foto: Goran Sebelic / CROPIX
CROPIX

Popularni njemački trgovački lanac Lidl, širi svoje poslovanje u Velikoj Britaniji.

Novom investicijom vrijednom 500 milijuna funti u idućih pet godina planiraju otvoriti 40 trgovina u Londonu čime će osigurati 1500 novih radnih mjesta, poručili su iz kompanije.

- London je u središtu naših planova daljnjeg rasta u Velikoj Britaniji. Ponosni smo što smo u položaju u kojem i dalje nastavljamo stvarati nova radna mjesta – izjavio je Christian Hartnagel, izvršni direktor Lidla za Veliku Britaniju.

Prve poslovnice bit če otvorene u samom središtu grada, točnije u ulici Tottenham Court, te u blizini stanice metroa Warren, piše City A.M.

Osim otvaranja novih prodajnih mjesta, ova investicija također uključuje otvaranje novog središnjeg ureda u jugozapadnom dijelu Londona unutar kojeg planiraju zaposliti 800 novih radnika. Uz to, ova britanska metropola dobit će i distribucijski centar u blizini zračne luke Luton.

U posljednjih godinu dana brzorastući njemački trgovački lanci Lidl i Aldi ubrzano preuzimaju  tržišni položaj britanskim supermarketima Tescou, Asdau, Sainsburyju i Morrisonsu.

Inače, ukupna vrijednost Lidla i Aldija u odnosu na prošlu godinu porasla je za 344 milijardi funti, dok im je zastupljenost na tržištu dosegla rekordnu razinu od 13,8 posto, pokazuju podatci tvrtke za istraživanje tržišta Kantar