Jack Ma u borbi protiv korone

Kineski multimilijarder donirao 2 milijuna zaštitnih maski Europljanima

Ma će i SAD-u donirati 500 tisuća testova na koronavirus i milijun zaštitnih maski
Jack Ma, multimilijarder i suosnivač  Alibabe
 AFP / Getty Images

Kineski multimilijarder i suosnivač Alibabe Jack Ma osigurao je donaciju od dva milijuna zaštitnih maski Europljanima, objavila je agencija Reuters.

- Prvih 500 tisuća zaštitnih maski već je dostavljeno u zračnu luku u Liegeu u Belgiji. U zrakoplovu je bila i ostala potrebna medicinska oprema kao što su testovi za koronavirus – navodi ugledna agencija pozivajući se na podatke iz fondacije Alibabe i kineskog multimilijardera te vlasti belgijske Valonije.

Reuters najavljuje kako će spomenuta medicinska oprema iz zračne luke u Liegeu biti dostavljena u Italiju. Ostatak donacije koju je osigurao Jack Ma, prema istome izvoru, biti će raspoređeno u sve dijelove Europe gdje je to potrebno.

Jack Ma je najavio kako će i SAD-u donirati 500 tisuća testova na koronavirus i milijun zaštitnih maski. Pritom je pozvao međunarodnu javnost na zajedničku borbu protiv koronavirusa.

- Ne možemo pobijediti virus ako ne otvorimo granice za potrebnu opremu i ne podijelimo znanje te teško stečene lekcije o ovom problemu – poručio je Jack Ma, čija je zaklada uputila pomoć i u Japan te Južnu Koreju za borbu protiv koronavirusa.

Fondacija Alibabe i njezina suosnivača, na temelju iskustva u Kini, ističe kako su pravodobno testiranje, adekvatna oprema za osoblje u zdravstvu i efikasna medicinska pomoć oboljelima, preduvjeti zaustavljanja širenja epidemije.

Aerodrom u Liegeu, napominje Reuters, nije izabran slučajno za dopremu donacije Alibabe i njezina suvlasnika. Naime, ta je zračna luka glavno europsko središte Alibabe za isporuke u sklopu njezine internetske trgovine.

Jack Ma pridonio je 1999. osnivanju Alibabe čiji se godišnji promet s godinama popeo na 420 milijardi dolara, a vrijednost kompanije procjenjuje se na 37 milijardi dolara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 09:03