Sve bliže cilju

Jedna od najvećih hrvatskih IT tvrtki korak bliže burzi: 'Pripremamo se za investitore'

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

27.12.2019. u 13:58

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

27.12.2019. u 13:58

Zagreb, 150115. Povodom strateskog povezivanja tvrtki Span i InfoCumulus odrzana je konferencija za medije.
Na fotografiji: Nikola Dujmovic, direktor tvrtke SPAN.
Foto: Ivan Lackovic / CROPIX
Ivan Lacković / Hanza Media

Nikola Dujmović, SPAN

Jedna od vodećih hrvatska IT kompanija Span postala je dioničko društvo te je tako došao jedan korak bliže izlasku na burzu, odnosno dolaska do cilja Uprave i Nikole Dujmovića, direktora i jednog od suosnivača kompanije.

- Span je već dvije i pol godine dio velikog programa za male i srednje tvrtke koji organizira London Stock Exchange. Za nas je to velika čast jer se tvrtke biraju prema kvaliteti i onome što i kako rade. U sklopu tog programa provode se treninzi na burzi, dok predavanja drže korporativni odvjetnici, te pripremamo prezentacije i izlazak pred investitore – izjavio je Dujmović za ICTbusiness.

Riječ je o, kako saznajemo, programu Elite koji organizira Londonska burza u sklopu izvještaja o 1000 najbrže rastućim malim i srednjim tvrtkama u Europi. Od tvrtki koje su već završile Elite, tvrdi Dujmović, njih tridesetak izlistalo je svoje dionice na burzi, a čelni čovjek jedne od najvećih domaćih IT kompanija nada se skorašnjem listanju i Spanovih dionica na Zagrebačkoj burzi.

Ranije ove godine kompanija je sklopila 27 milijuna dolara vrijedan ugovor s Ukrajincima. Preciznije, riječ je o trogodišnjem ugovoru s ukrajinskom kompanijom Metinvest, čiji su vlasnici ukrajinski milijarderi Rinat Ahmetov i Vadim Novinski, o isporuci Microsoftovih licenci za sedam tržišta na kojima Metinvest posluje.