Revoz

Jedan od većih kupaca solinskog AD Plastika večeras u 22 sata obustavlja proizvodnju

AUTOR:

OBJAVLJENO:

17.3.2020. u 17:15

AUTOR:

OBJAVLJENO:

17.3.2020. u 17:15

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Revoz

Revoz pogon

Slovenski Revoz, jedan od većih kupaca hrvatskog proizvođača autodijelova AD Plastik, večeras u 22 sata zaustavlja proizvodnju zbog situacije uzrokovane širenjem virusa COVID-19.

Kako su iz AD Plastika obavijestili investitore preko Zagrebačke burze, ta će odluka utjecati na njihovo operativno poslovanje.

Tvornica automobila Revoz iz Novog Mesta je u vlasništvu Renaulta, jedna je od najvećih slovenskih kompanija, a zapošljava oko tri tisuće radnika.

Kako je objavila Hina, pozivajući se na slovenske medije, do daljnjega će radnici biti na režimu "čekanja" kod kuće, što znači da mogu računati na 80 posto plaće dok traje epidemija. Za daljnje instrukcije o povratku na posao moraju pratiti internet stranice Revoza. Do prije nekoliko dana tvrtka je najavljivala ukidanje samo noćne smjene, ali ne zbog infekcije koronavirusa nego zbog problema s dolaskom na posao radnika-migranata iz Hrvatske. Njih je dosta među zaposlenicima, a dolaze s područja Karlovačke županije, pa su zbog mjera hrvatske strane uslijed koncentracije infekcije u slovenskoj Beloj Krajini morali ostati na čekanju u karanteni.

Osim toga, Revoz se u zadnje vrijeme suočavao i s problemima u nabavi, izazvanima prekidom lanaca dostave iz drugih država, pa i Kine, vezano na pandemiju koronavirusa.