Akcija

Jedan od najvećih proizvođača cementa donirao zaštitne maske i dezinficijense vrtićima

Zaštitne maske i dezinficijense za ruke preuzele su ravnateljica Dječjeg vrtića Kaštela Ivanka Vučica i ravnateljica Dječjeg vrtića Cvrčak iz Solina Anđela Biuk
Ilustracija
 Mark Green / MGP2

CEMEX Hrvatska donirao je 350 zaštitnih maski i 100 litara dezinficijensa za ruke vrtićima u svojoj lokalnoj zajednici, Solinu, Klisu i Kaštelima. Dječjem vrtiću Kaštela koji broji 11 kuća donirano je 150 maski i 40 litara dezinficijensa, dok je Dječjem vrtiću Cvrčak iz Solina, koji broji 19 kuća, od kojih su dvije u Klisu, donirano 200 zaštitnih maski i 60 litara dezinficijensa za ruke. Vodeći se preporukom stožera da odgojno-obrazovno osoblje ne nosi maske, one su namijenjene pomoćnom osoblju u vrtićima.

„Osim što u skladu s preporukama nadležnih službi nastojimo koliko je god moguće normalizirati vlastiti rad, nastojimo isto tako pomoći i našim zajednicama da što bolje premoste ovo razdoblje povratka u uobičajen životni ritam. U razgovoru sa stožerom civilne zaštite i vrtićima, saznali smo koje su njihove potrebe kako bi se rad vrtića odvijao neometano, a djeca i osoblje bili sigurniji od zaraze koronavirusom. Vjerujem da će im ova donacija u tome bar malo pomoći“, rekao je Velimir Vilović, direktor CEMEX-a Hrvatska.

Zaštitne maske i dezinficijense za ruke preuzele su ravnateljica Dječjeg vrtića Kaštela Ivanka Vučica i ravnateljica Dječjeg vrtića Cvrčak iz Solina Anđela Biuk.

„S obzirom na aktualnu epidemiološku situaciju, ovo je hvalevrijedna donacija koja će omogućiti našoj djeci i odgojiteljima zdravstvenu zaštitu te spriječili širenje virusa. Samo zajedničkim snagama možemo pridonijeti smanjenju širenja koronavirusa i povećanju sigurnosti“, kazala je ravnateljica Biuk .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 16:47