Projekt

IGH potpisao ugovor o nadzoru nad izgradnjom Termoelektrane Banovići vrijedan 7,15 mil. €

AUTOR:

  • Jozo Vrdoljak/Privredni.hr

OBJAVLJENO:

3.9.2019. u 16:08

AUTOR:

  • Jozo Vrdoljak/Privredni.hr

OBJAVLJENO:

3.9.2019. u 16:08

Boris Kovacev / Hanza media

Oliver Kumrić, predsjednik Uprave Instituta IGH

Institut IGH je kao član zajednice ponuditelja, koju čini s partnerima STEAG Energy Services GmbH i SGS Beograd, s Rudnicima mrkog uglja Banovići, potpisao Ugovor o nabavci usluga nadzornog organa -lnženjera- nad implementacijom Ugovora o inženjeringu, nabavci i izgradnji – EPC za Termoelektranu Banovići, blok 1-350 MW . Ugovor o nadzoru zasnovan je na principu ključ u ruke, a vrijednost mu je 7,15 milijuna eura za usluge iz triju grupa poslova: Usluge revizije projektne dokumentacije EPC Ugovora, Usluge nadzora nad izvođenjem radova na gradilištu i Usluge nadzora nad proizvodnjom postrojenja i opreme u radionicama te isporukom opreme za Termoelektranu Banovići, blok 1-350 MM.

Institut IGH angažiran je za usluge revizije projektne dokumentacije, stručni nadzor nad izvođenjem građevinskih radova i dijelu poslova QA/QC nad montažom čeličnih konstrukcija na gradilištu.

Rok izvršenja ugovora je 40 mjeseci, a svrha mu je osiguravanje kvalitetnog praćenja realizacije projekta i provođenje svih kontrola i ispitivanja ugrađenih materijala i opreme u postrojenje novog bloka, kako bi se postigao visoki standard i kvaliteta izvođenja radova odabranog izvođača Dongfang Electric Corporation Limited DEC Kina. Ukupna vrijednost investicije u RMU Banovići iznosi 412,4 milijuna eura.

Ugovor je sklopljen nakon provedenog otvorenog postupka javne nabave, a potpisali su ga Munever Čergić direktor RMU Banovići i Elvir Jamaković, izvršni direktor za investicije i razvoj novih djelatnosti RMU Banovići ispred naručitelja te Oliver Kumrić, predsjednik uprave Instituta IGH, Ulrich Sigel, generalni direktor STEAG Energy Services GmbH, Andreas Dennewitz, potpredsjednik energetskih tehnologija i Marinko Ukropina, generalni direktor SGS Beograd ispred zajednice ponuditelja.