Društveno odgovorno poslovanje

HUP Heinekenu dodijelio Veliku nagradu za DOP zbog projekata na području Karlovca

Predsjednica HUP-a Gordana Deranja i šefica države Kolinda Grabar - Kitarović pozvale su na dodjeli nagrada HUP-a za DOP u hoteslu Westin na ubrzanje reformi.
 HUP

Heineken Hrvatska ovogodišnji je dobitnik Velike nagrade HUP-a za društveno odgovorno poslovanje (DOP).

To je priznanje Heineken Hrvatska osvojio za svoja tri projekta - Hrvatski ječam za Karlovačko pivo, Zeleno poslovanje kompanije Heineken Hrvatska i Briga o zajednici u kojoj poslujemo. Nagradu Heinekenu, na svečanosti koju je u zagrebačkom hotelu Westin organizirao HUP, dodijelile su hrvatska predsjednica Kolinda Grabar - Kitarović i predsjednica HUP-a Gordana Deranja.

Nagrade HUP-a za DOP i ove su godine dodijeljene malim, srednjim i velikim poduzećima u četiri područja. Radi se o brizi za zaštitu okoliša, zaposlenike i zajednicu, kao i za promicanje DOP-a unutar dobavljačkog lanca tvrtke. Inače, nagradu za DOP HUP dodjeljuje od 2014. godine. Osim čelnika HUP-a i šefice države, na dodjeli ovogodišnjih nagrada sudjelovali su i Tomislav Tolušić, potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede, te Darko Horvat, ministar gospodarstva.

- Nema uspjeha bez odgovornosti. Odavno su prošla vremena kada tvrtke nisu morale razmišljati o tome kako se odnose prema svojim dionicima i resursima, te okolišu, ako je to ikada i bilo moguće - poručila je Deranja.

Upozorila je i da Hrvatska po dinamici reformi i dalje zaostaje za ostalim zemljama 'Nove Europe'. Kao posebno kritična područja izdvojila je preveliko opterećenje gospodarstva poreznim i neporeznim nametima, birokratiziranost, obrazovni, zdravstveni i mirovinski sustav. Bez promjena u tim područjima, naglasila je, teško je očekivati veće stope rasta hrvatskoga gospodarstva.

- Nadamo se da ćemo neke od reformi u tim područjima vidjeti u sljedećoj godini - istakla je Deranja.

- Očekujem da u sljedećoj godini sve relevantne institucije pokažu spremnost za reformama i povratak iseljenih - kazala je Grabar - Kitarović, dodavši kako od početka svog mandata na čelu države inzistira na reformama koje će hrvatsko gospodarstvo postavile na zdravije temelje.

- Sve reforme koje se provode ne vide se preko noći - kazao je Tolušić.

- Od današnjeg dana Hrvatska ima instaliran eko inovacijski sustav, koji je dio pametne specijalizacije, a u 2019. želimo u sustav inovativnih industrija privući 606 milijuna eura iz strukturnih fondova EU - pohvalio se Horvat.

Osim Heinekena, kojem je pripala Velika nagrada HUP za DOP, u kategoriji velikih tvrtki nagrađeni su još i Ericsson Nikola Tesla, za brigu o zaposlenicima, zatim, Coca Cola Hrvatska, za promicanje DOP-a unutar dobavljačkog lanca, pa Cemex Hrvatska, u području brige o okolišu, i Hrvatska pošta, u segmentu brige za zajednicu.

U kategoriji srednje velikih tvrtki HUP-ove nagrade za DOP pripala je Specijalnoj bolnici Sv. Katarina. U segmentu malih tvrtki nagrade su pripale tvrtkama Arosa Grande i Sustav javnih bicikala.

Osim HUP-ovih nagrada za DOP, danas su u Kristalnoj dvorani hotela Westin dodijeljene i nagrade "Sjaj" za vidljivost DOP-a na komunikacijskim kanalima kompanije, koju, u suradnji s HUP-om, dodjeljuje Poslovna inicijativa Dobra Hrvatska. Nagradu "Sjaj" u kategoriji velikih tvrtki dobili su Ina i Jadran galenski laboratorij. U kategoriji mikro, malih i srednjih poduzeća ta je nagrada pripala tvrtkama Hauska&Partner, DPD Croatia i Regeneracija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 19:35