Daljnje širenje

HPB proslavila akviziciju Jadranske banke: To je važan korak u stvaranju nacionalne banke

HPB u Šibeniku ima gotovo 50.000 korisnika, dok je svaki drugi stanovnik Županije klijent te banke
HPB je proslavila pripajanje Jadranske banke
 HPB // Press

Više od 300 uzvanika uživalo je jučer u proslavi kojom je Hrvatska poštanska banka (HPB) obilježila pripajanje Jadranske banke te prvih deset godina postojanja u Šibeniku.

- Spajanje Hrvatske poštanske banke i Jadranske banke važan je korak u stvaranju nacionalne banke i to je nešto što svi želimo - kazao je Tomislav Vuić, predsjednik Uprave HPB-a, na tom svečanom događaju dodavši da je Šibenik, ali i Šibensko-kninska županija “perspektivna mjesta za život i rad”.

HPB u Šibeniku, kako je naglasio izvršni direktor Sektora poslovanja sa stanovništvom Mato Filipović, ima gotovo 50.000 korisnika, dok je svaki drugi stanovnik Županije klijent te banke, a u planu je i daljnje širenje, priopćili su. Hrvatska poštanska banka u Šibeniku ima jedan od najvećih regionalnih centara, odmah iza Zagreba, Splita i Osijeka, a namjera banke je, kako su pojasnili, širenje poslovanja i jačanje pozicije u srednjoj Dalmaciji.

- Uvjeren sam da nakon Jadranske banke slijede nove akvizicije i stvaranje eminentne i snažne nacionalne banke – rekao je šibensko-kninski župan Goran Pauk na proslavi koja se održala na Tvrđavi sv. Mihovila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 21:39