Zaključena akvizicija

HP preuzela tvrtku uz čiju će pomoć u Zagrebu pakete moći dostavljati istog dana

Strateška orijentacija Hrvatske pošte na digitalizaciju temeljnog poslovanja, uz istovremeni fokus na korisnika bit će osnažena novom uslugom, priopćila je HP
Hrvatska pošta
 Neja Markičević / CROPIX

Hrvatska pošta (HP) zaključila je preuzimanje tvrtke Locodels, izvijestili su u četvrtak iz HP-a uz ocjenu da su time učinili značajan tržišni iskorak, koji će uključivati mogućnost dostave istog dana unutar urbanog područja grada Zagreba i okolice.

"Ovime se u portfelj usluga koje tvrtka nudi ugovornim korisnicima pridodaje mogućnost dostave istog dana unutar urbanog područja grada Zagreba i okolice. Strateška orijentacija Hrvatske pošte na digitalizaciju temeljnog poslovanja, uz istovremeni fokus na korisnika bit će osnažena novom uslugom", stoji u priopćenju HP-a, pri čemu se ne navodi vrijednost transakcije.

Kažu i da je uključivanje ekonomije dijeljenja u poslovne modele trend na svjetskim tržištima, a da preuzimanje i daljnji razvoj Locodelsa omogućuje i učinkovito proširivanje mreže partnera.

"Hrvatska pošta u Razvojnoj strategiji Pošta2022. zacrtala je za cilj ulazak na nova tržišta temeljen na razvoju temeljnog poslovanja i sklapanjem strateških partnerstva. Preuzimanje Locodelsa jedno je od planiranih partnerstva koje HP-u omogućuje fokusirano širenje na novo tržište", ističu iz Pošte.

Predsjednik Uprave HP-a Ivan Čulo kaže da je preuzimanje Locodelsa logičan korak za Poštu, koji je i u skladu s njihovom razvojnom strategijom. Napominje da je Pošta u posljednje dvije godine u okviru digitalne transformacije napravila brojne iskorake, a smatra da će u skoroj budućnosti nova usluga biti od velike koristi njihovim poslovnim korisnicima.

Locodels je tvrtka koja se bavi gradskom dostavom, a prema podacima s njezine internetske stranice najveći broj kupaca dolazi iz skupine malih tvrtki s potrebom slanja manjeg broja paketa svaki dan. Za dostavljače angažira građane, među kojima umirovljenike i studente, te profesionalne vozače poput taksista ili klasičnih dostavljača.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 08:41