Borba s koronavirusom

HOK veseli odluka o popuštanju mjera, no zanimaju ih i troškovi za njihovo provođenje

AUTOR:

  • Hina

OBJAVLJENO:

23.4.2020. u 17:47

AUTOR:

  • Hina

OBJAVLJENO:

23.4.2020. u 17:47

Zagreb, 290118.
U Obrtnickoj komori predstavnici nekoliko ministarstava, Agencije za strukovno obrazovanje, gospodarske i obrtnicke komore potpisali su Memorandum o razumijevanju o uspostavi partnerstva za naukovanje u Hrvatskoj.
Na fotografiji: predsjednik Hrvatske obrtnicke komore Dragutin Ranogajec.
Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
Bruno Konjević / Hanza Media

Dragutin Ranogajec

Iz Hrvatske obrtničke komore (HOK) u četvrtak su istaknuli kako ih veseli odluka Vlade o popuštanju mjera, no sada ih zanimaju mjere epidemiologa koje će propisati način na koji će poslodavac zaštiti sebe, radnike i klijente, a sukladno tome i novi troškovi poslovanja za provođenje tih mjera.

"Veseli nas današnji zaključak Vlade o popuštanju mjera jer smo svi spremni i željni rada. Ono što nas sada zanima su mjere epidemiologa koje će propisati način na koji će poslodavci zaštititi sebe i svoje radnike, ali i klijente, a sukladno tome i novi troškovi poslovanja za prilagodbu i provođenje tih mjera", kazao je predsjednik HOK-a Dragutin Ranogajec.

Važnim smatra i utvrđivanje pravila ponašanja građana u javnom prostoru, počevši od javnog prijevoza do boravka u poslovnim prostorima.

U HOK u izražavaju zabrinutost vezanu uz zaposlene roditelje za koje je, kako je rekao Ranogajec, upitno hoće li imati kome ostaviti svoju djecu prije treće faze popuštanja mjera, kako bi bili u mogućnosti doći na svoje radno mjesto.

Vlada je u četvrtak prihvatila zaključak o mjerama za pokretanje gospodarskih i drugih djelatnosti i aktivnosti u uvjetima proglašene epidemije bolesti COVID-19, kojim se propisuje postupno popuštanje uvedenih mjera i to od ponedjeljka, 27. travnja te 4. i 11. svibnja.