Neformalna podrška

HANFA osnovala Inovacijski HUB za pomoć inovatorima pri snalaženju u regulacijama

Inovacijski HUB pružat će podršku i smjernice inovativnim projektima na području financijskih usluga
Ante žigman, predsjednik Upravnog vijeća Hanfe
 Marko Todorov / CROPIX

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (HANFA) osnovala je regulatorni Inovacijski HUB kako bi pružila neformalnu podršku, savjet ili smjernice inovativnim projektima na području financijskih usluga.

Na taj će se način startupovi, pružatelji tehnoloških usluga i ostali dionici u poslovnim pothvatima koji koriste inovativna rješenja u području nebankarskih financijskih usluga lakše snalaziti u regulatornom okruženju, priopćili su iz HANFA-e, a znat će i odrediti regulatorne, nadzorne i pravne izazove značajne za njihov projekt.

Osim pružanja podrške projektima, glavne funkcije regulatornog Inovacijskog HUB-a bit će i olakšanje komunikacije s HANFA-om stvaranjem specijalizirane točke za kontakt te time omogućiti brži, jednostavniji i individualan pristup subjektima čiji projekti ispunjavaju propisane uvjete. Zapravo će Inovacijski HUB biti svojevrsni katalizator za što efikasniju komunikaciju između financijske industrije i inovativnih tehnoloških rješenja, istraživanja, razvoja i ekonomskih potreba društva, kazali su u regulatornoj agenciji.

- Osnivanje Inovacijskog HUB-a odraz je naših nastojanja da HANFA bude propulzivan regulator koji ide u korak s vremenom. Tehnološka rješenja u financijskoj industriji, način prikupljanja kapitala, struktura tržišta i pristup korisnicima neprestano se razvijaju velikom brzinom pa i regulatori moraju biti jednako brzi, fleksibilni i pratiti tržišne inovacije - kazao je Ante Žigman, predsjednik Upravnog vijeća HANFA-e, naglasivši da projekt koji traži podršku Inovacijskog HUB-a mora biti “inovativan, koristan za ulagatelje i u barem započetoj fazi izrade”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 22:47