Završna faza

Hanfa dala zeleno svjetlo rovinjskoj grupi za ponudu za preuzimanje HUP-a Zagreb

AUTOR:

OBJAVLJENO:

9.5.2018. u 17:12

AUTOR:

OBJAVLJENO:

9.5.2018. u 17:12

Nin, 220915.
Cromaris, vodeci hrvatski proizvodjac brancina i orade te deseti najveci proizvodjac te ribe u svijetu, danas je otvorio novoizgradjeno mrijestiliste u Ninu. Novo mrijestiliste ove tvrtke u vlasnistvu Adrisa je vrijedno 130 milijuna kuna sto ga cini najvecom trenutnom investicijom u hrvatsko ribarstvo.
Na fotografiji: Predsjednik Uprave Adris grupe Ante Vlahovic.
Foto: Jure Miskovic / CROPIX
Jure Mišković / HANZA MEDIA

Ante Vlahović, Adris grupa

Upravno vijeće Hanfe odobrilo je danas rovinjskoj Adris grupi objavu ponude za preuzimanje HUP-a Zagreb, čime bi Adris trebao dodatno ojačati svoj turističko-hotelijerski biznis.

U roku od sedam dana, ističe se u priopćenju Hanfe, Adris je dužan javno objaviti u Narodnim novinama i putem Zagrebačke burze ponudu za preuzimanje HUP-a Zagreb. Nakon toga, objašnjavaju u hrvatskom financijskom regulatoru, počinju teći rok od 28 kalendarskih dana tijekom kojeg dioničari HUP-a Zagreb mogu prihvatiti ponudu za preuzimanje. Cijena koju se Adris u ponudi za preuzimanje obvezuje platiti je 3.696,16 kuna po dionici.

U Hanfi podsjećaju da je za Adris obveza preuzimanja nastala 3. veljače, nakon čega je Adris još trebao ishodovati odobrenje AZTN-a i Hanfe.