Poslovni rezultati

Grupacija Đuro Đaković prvo polugodište završila s više od 16 milijuna kuna gubitka

Osnovna žarišta gubitaka su u poslovanju grupe ĐĐ Specijalna vozila d.d. i ĐĐ Industrijska rješenja
Radnik u tvornici Đuro Đaković grupe
 Danijel Soldo / CROPIX

Grupacija Đuro Đaković je u prvom polugodištu poslovala s ukupnim gubitkom od 16,2 milijuna kuna, od čega se na gubitak od prekinutog poslovanja odnosi se 2,9 milijuna kuna, dok je u redovnom poslovanju ostvaren gubitak od 13,3 milijuna kuna, pokazuje konsolidirani financijski izvještaj.

Ostvaren je pozitivan EBITDA u visini od 3,2 milijuna kuna što je smanjenje u odnosu na isto razdoblje prošle godine za 16,9 milijuna kuna. Istodobno su ostvareni poslovni prihodi u visini od 187,7 milijuna kuna te izvoz u visini od 140,3 milijuna kuna što čini 74,8 posto poslovnog prihoda.

Iz podataka iz izvještaja je vidljivo da su osnovna žarišta gubitaka u poslovanju grupe ĐĐ Specijalna vozila d.d. i ĐĐ Industrijska rješenja. Naime, Specijalna vozila poslovala su s polugodišnjim gubitkom od 9,9 milijuna kuna, a gubitak Industrijskih rješenja iznosio je 4,7 milijuna kuna. ĐĐ Grupa d.d. zabilježila je gubitak od 2,5 milijuna kuna, dok su s druge strane ĐĐ Energetika i infrastruktura te ĐĐ Strojna obrada poslovale s dobiti od 2,8 odnosno 1,04 milijuna kuna.

Rezultat koji su ostvarili ĐĐ Grupa i ĐĐ Industrijska rješenja je odraz smanjenja obujma poslovanja u segmentu Industrije i energetike, kaže se u izvještaju i dodaje da su razlog tome izostanak i odgoda natječaja na kojima je taj segment poslovanja mogao dobiti nove poslove te optimizirati svoje kapacitete. S obzirom na to da postoje natječaji na kojima Grupacija Đuro Đaković ima realne šanse da pobijedi, očekuje se bolje poslovanje toga dijela grupacije, navodi se.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 13:54