Treća era

FOTO/VIDEO: Hrvatima omiljeni proizvođač automobila predstavio novi logo i auto

Nakon Dieselgatea Volkswagen si je za cilj zadao postati svjetskim liderom u proizvodnji električnih vozila
Ilustracija
 REUTERS

S novim logom i novim modelom automobila njemački automobilski gigant Volkswagen objavio je na frankfurtskom auto showu da je zakoračio u treću eru svoje kompanije.

Iako novootkriveni logo tvrtke nije puno drukčiji od onog prijašnjeg, osim što je, kako su u kompaniji pojasnili, “prijateljskiji”, on je jasna oznaka novog razdoblja u koju je jedan od najvećih proizvođača automobila jučer ušao. Osim toga, novo razdoblje označio je novi i prvi električni automobil kompanije, ID.3. Kako piše Bloomberg, riječ je o prvom Volkswagenovom vozilu koje je rezultat 33 milijardi dolara vrijedne investicije kojom kompanija želi približiti električne automobile širim masama.

Naime, nakon Dieselgatea, odnosno najveće krize u povijesti ovog giganta, Volkswagen si je za cilj zadao postati svjetskim liderom u proizvodnji električnih vozila. Kompanija zapravo radi što god je u njenoj moći kako bi promijenila svoju percepciju o čemu više nego jasno govori činjenica da je na predstavljanju električnog vozila posjetitelje posluživala veganskom hranom.

ID.3 bi, koji na europsko tržište dolazi na proljeće, a izgledom podsjeća na VW-ov Golf te košta nešto manje od 30.000 eura, trebao postati “trendseterom koji će s vremenom dobiti sličan status poput legendarne Bube”.

People stand next to an ID.3 pre-production prototype car during the presentation of Volkswagen's new electric car on the eve of the International Frankfurt Motor Show IAA in Frankfurt, Germany September 9, 2019. REUTERS/Wolfgang Rattay
Wolfgang Rattay / REUTERS
Prototip Volkswagenovog ID.3 električnog automobila s novim logom kompanije

- Ova je večer ključni trenutak u našoj kompanije. ID.3 će električni automobil pretvoriti od proizvoda za ciljanu publiku u proizvod za svaku publiku jer će biti dostupan svima – ambiciozan je izvršni direktor VW-a, Herbert Diess.

Herbert Diess, CEO of German carmaker Volkswagen AG, poses in front of an ID.3 pre-production prototype during the presentation of Volkswagen's new electric car on the eve of the International Frankfurt Motor Show IAA in Frankfurt, Germany September 9, 2019. REUTERS/Wolfgang Rattay
Wolfgang Rattay / REUTERS
Prototip Volkswagenovog ID.3 električnog automobila s novim logom kompanije

Ako sve krene po planu, navodi Fortune, baterija MEB koja se nalazi u ID.3 modelu postat će novi industrijski standard za vozila koja pokreće baterija čime će Volkswagen doista zasjesti na mjesto lidera u sektoru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 00:15