Brodosplit

FOTO: Splitski 'teškaši' isporučili nove mega sekcije za Talijane: Ukupna težina 540 tona

Ovaj put riječ je o dijelovima brodskog trupa pramčanog dijela broda
Brodosplit, Mega sekcije
 Brodosplit

Iz Brodosplita su u subotu izvijestili kako su isporučili nove mega sekcije za putnički brod koji se gradi u talijanskom brodogradilištu Fincantieri u Margheri kod Venecije.

"Ponosni smo što možemo biti oslonac jednoj od najvećih brodograđevnih grupacija na svijetu, onoj Fincantieri, s kojom Brodosplit surađuje već godinama i kojoj je do sada isporučeno više od 12.000 tona opremljenih sekcija (mega blokova) za putničke kruzere", poručili su iz Brodosplita.

Ovaj put riječ je o dijelovima brodskog trupa pramčanog dijela broda i to dvije mega sekcije pramca s elementima veza i sidrenja, ukupne težine preko 540 tona čelika opremljenih cjevovodima, komunikacijama, elementima veza i sidrenja, prolazima za energetiku i automatiku, grotlima i bokaportama.

Brodosplit
Brodosplit, Mega sekcije

Jedna sekcija pramca oznake H1 dužine je 23 metara, širine 16 metara, visine 5 metara i težine 180 tona, dok je druga sekcija oznake H2 dužine 33 metara, širine 26 metara, visine 8 metara i težine 360 tona.

Brodosplit
Brodosplit, Mega sekcije

Ukrcaj je obavljen horizontalnim transportom na baržu s dvije linije samohodnih modularnih transportera velike nosivosti (SPMT), ukupno 34 osovine, a obavili su ga Brodosplitove tvrtke Transportna sredstva i Plovne dizalice koji su se specijalizirali za takvu vrstu transporta i manipulacija s ekstremno teškim teretima na kopnu i na moru.

Brodosplit
Brodosplit, Mega sekcije

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 02:14