Trgovine budućnosti

Fortenova planira koristiti umjetnu inteligenciju u upravljanju policama u dućanima

Primjena pilot-projekta kreće u suradnji s timom konzultanata s MBA studija Sveučilišta u Cambridgeu
Fortenova će rješenja temeljena na umjetnoj inteligenciji razvijati u suradnji s konzultantima sa Sveučilišta u Cambridgeu
 Fortenova

Fortenova grupa, u suradnji sa Sveučilištem u Cambridgeu, planira u svoje poslovanje implementirati rješenja iz područja umjetne inteligencije i automatizacije, najavila je kompanija.

U svojim će tvrtkama, navode, tehnologiju umjetne inteligencije koristiti u upravljanju policama i artiklima preko prepoznavanja slike, za optimizaciju razmještaja robe prema protoku kupaca, za naprednu analitiku kupaca, opsežni uvid u tržišna kretanja i potrebe potrošača te za optimizaciju zaliha.

Tehnologijom koja može značajno utjecati na prihode i troškove poslovanja danas se koristi u 40 posto velikih maloprodajnih lanaca, a očekuje se da će se broj njezinih korisnika do 2021. udvostručiti, pa se za nju odlučila i Fortenova.

Primjena pilot-projekta kreće nakon što je tim konzultanata s MBA studija Sveučilišta u Cambridgeu za njih razradio poslovne slučajeve za ta rješenja. Konzultanti s Cambridgea koji sudjeluju na projektu smatraju da će novom tehnologijom Fortenova grupa učvrstiti položaj u srednjoj i istočnoj Europe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 15:58